2024-04-24

7 thoughts on “Русенска ученичка е сред най-интелигентните хора в света

  1. Ne iskam da vi razoqarovam no rezultatat na momicheto e otlichen, no ne e izkliuchitelen – moiat e 156 ( i nikoia TV ne go e otrazila), a ima i stotici s 156+.

  2. Няма да споря с вас на страниците на този сайт. (Има и по-добри начини :))

    Ще каза само, че нито войнстващият ислям, нито (както се е случвало в историята) и войнстващо християнство, са приближи войнстващите назидатели и „правоверни“ по-близо до Бога. Колкото до понятието политическа коректност, то разбира се е от друга сфера. И нерядко не издържа не само заради опозицията светско-религиозно, в която е въвлечено, но и заради това, че може да съчетава не истинско религиозно/духовно и политическо/светско знание, а истинско религиозно и политическо невежество.

  3. …и за Христос не бива да се пише всеки ден.

    Така е – но само от хуманистична гледна точка.

    Вероятно подобни са били и съображенията на днешния политически елит на просветена Европа, която отказа полагащото се място на християнството като основа на нейната държавност.

    Но, както е известно, нито в природата, нито в обществото вакуумът е възможен; воинствуващият ислям незабавно се намести и все по-твърдо предявява правата си, гарантирани му от принципите на демокрацията (малцинството да се покори на волята на мнозинството – а при тази „политическа коректност“ на социалистическа Европа в обозримото бъдеще християнството ще е маргинализирано).

    Не само всеки ден трябва да се пише за Господа Исуса Христа – а денонощно да се изповядват и припомнят Неговите повели.

    Но журналистическата гилдия си има други грижи.

    И си ги експонира денонощно в (под)съзнанието на „преситените“ от „преекспониране“ на фактите, събитията и личностите, които бият тъпана на народната свяст – и то не от вчера.

    Има ли кой да ги чуе…

  4. „Защо тогава да се чудим, че пребиват правозащитниците ни? И че само една медия – и то без национален обхват – отразява събитието? Пък и да се припомнят такива факти, събития и личности не подобава на естетите – те се дразнят от „преекспониране“-то. Ама и аз защо си губя времето да се ядосвам на хорската загриженост за външния вид, а не за съдържанието на Духа.“

    Колкото вие заслужавате на вашия гръб да се трупат грехове или грешки на непочтени университетски преподаватели, толкова и аз заслужавам на моя гръб да се трупат някакви общи грехове или грешки на журналистическата гилдия.

    Позволете, освен това все пак, да разбирам по-добре какво значи медийно преекспониране (както и неогласяване). Аз впрочем, бидейки пълен лаик в областта/областите, в които сте професионалист, не се обиждам никак, че е така. И ако примерно ми се наложи – и стига да бихте откликнал разбира се – щях да потърся съвета ви за неща, които знаете много по-добре от мен.

    Впрочем, що се отнася до „съдържанието на Духа“, не знам дали разбирате, че и за Христос не бива да се пише всеки ден. Христос чука на вратата на съзнанието, на сърцата на хората, но те трябва сами да отворят тази врата. Като вярващ човек вие сигурно знаете прекрасно това. И това „чукане“ (казано разбира се символично), никога не е някакво упорито „тропане“.

  5. Поне една ТВ с национален обхват е отразила… с някакъв репортаж…

    Преекспонирали са хубавата новина, няма що!

    Излишни оправдания. Това е „държавно-обществена“ политика (в кавички, защото колкото у нас има гражданско общество, толкова има и държава).

    Докога ще оправдаваме с недомлъвки игнорантността и нейните радетели?

    Познавам едного колега от Килифарево, но и той е по-директен за нещата от живота на днешна България.

    (Защо тогава да се чудим, че пребиват правозащитниците ни? И че само една медия – и то без национален обхват – отразява събитието? Пък и да се припомнят такива факти, събития и личности не подобава на естетите – те се дразнят от „преекспониране“-то. Ама и аз защо си губя времето да се ядосвам на хорската загриженост за външния вид, а не за съдържанието на Духа…).

    Така де!

  6. Не е само по блоговете. Мисля, че новината за това момиче беше отразена и от Нова ТВ чрез русенската им кореспондентка. Поне една ТВ с национален обхват е отразила това с някакъв репортаж, макар че много по-голям би трябвало да е интересът разбира се. Може би някои просто още не са разбрали; други са им приоритетите, надругаде гледат и друго са намерили и отразили. Не е късно да отразят и тази хубава новина разбира се, макар че не е и сигурно, че ще го направят.

  7. Браво на детето!

    Но защо тази новина е само по блоговете?

    Заливат ни с информация за пиромани, долни гащи на чалгаджийки, убийства и досиета на синодални старци.

    Очевидно за съвременната „журналистика“ добрата новина не е новина…

    Очевидно опростачването е станало ако не държавна, то поне обществена политика (ама че словосъчетание!).

    Очевидно Диоген няма защо да си губи времето в гилдията на „журналистите“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *