Home » Авторски страници

Писмо до българите и техните организации по света

2011.12.22 Няма коментари
Spread the love

До ръководствата на организациите

на българите по света –

партньори в Организацията на обединените българи

 

До всички хора по света с български  произход и самосъзнание

 

 

            Скъпи братя и сестри, българи,

Днес, в навечерието на общия ни най-светъл празник 22 декември – Древнобългарската Нова година, на всички българи по цялата планета Земя изпращаме най-искрени, дълбоко човешки, братски поздрави и пожелания. Желаем Ви да се сбъднат всичките Ви съкровени мечти за мир, правдини и дълголетие, крепко здраве, щастие и много любов, за успешно и ползотворно реализиране на Вашите творчески, стопански, културни и други начинания.

Нека Новата 2012 г. да Ви донесе много сили, лично щастие и прилив на позитивна енергия за участие в течащия перманентен процес на реално духовно единение на и с милионите братя българи по целия свят.

Всеки един от нас, в чиито вени тече българска кръв, дори и да е позабравил родния си език, писменост, история и култура, на основание влезлия в сила Конститутивен регламент (Конституция), е равноправен, редовен член на общобългарската ни организация – “Организация на обединените българи”, без предварителни условия, независимо от пол, възраст, членство в други организации, вероизповедание, образование. Вече организациите на българите от 52 страни по света са реални участници в световния общобългарски процес на духовно единение.

За да имате възможност за реално участие в дейността и управлението на Организацията, право на глас и информация, е необходимо Вашата организация (Юридическо лице или с друга правна форма – клуб, дружество, асоциация, фирма, кооперация, редакция, съюз, електронна медия, настоятелство и други), да се впише в специализирания Регистър на ООБ, чрез попълване и изпращане на посочения по-долу адрес на приложеното заявление до края на м. януари 2012 г..

Вписването в Регистъра е необходимо за осъществяване на комуникация и взаимно опознаване и взаимодействие чрез непрекъсната взаимовръзка в единната ни организация – ООБ и нейните организации в различни страни по света.

На основата на подадените от Вас данни, на заседанието на ООБ на 22 март 2012 г., по случай 5-годишнината й, ще бъдат утвърдени определените от организацията Ви двама души за участие в изборите за депутати в Общобългарския парламент – Долна камара. В тази бройка не бива да се включва Председателят на организацията, който ще бъде по право депутат в ОБП – Горна камара или член на ръководните органи на Организацията.

В периода от 25 февруари до 25 март 2012 г. Вие следва да изберете персонално депутатите от Вашата организация, които ще бъдат поканени да вземат участие в работата на Учредителната сесия на Общобългарския парламент – II-ри мандат, от м. октомври 2012  г. до м.септември 2017 г., включително.

Вписването в Регистъра и участието на Вашата организация в дейността на ООБ като местен клуб, и в Регионалния клон за страната, в която живеете или работите, може да осъществите и чрез председателя на Регионалния местен териториален клон от същия регион, с които следва да установите контакт.

На всички Вас – достойни наследници на общите ни достолепни предци от най-древния родов корен на изначалните хора, Ви се полага равноправното място на партньори в целокупната ни Общобългарска общност.

От висотата на интелектуалната ни мощ, духовно единение, ние българите, несъмнено трябва да отстояваме своите високи достижения в различните сфери на обществения живот и да ги превърнем в популярни и устойчиви приноси за развитие на световната и европейска културна съкровищница. В това направление е разработена и утвърдена Общобългарска доктрина, Харта на българите по света, Модел на устойчиво развитие, на базата на региони и зони за устойчиво развитие, при строго спазване на баланса “природа – човек – общество” и научно приложен модел на единен общобългарски светоглед за развитие на общността “Европа и света”. Нека всички заедно реализираме общия ни идеал “Мирно и устойчиво общобългарско, общоевропейско и общочовешко развитие – дело на всички хора по света”.

Част от тези документи са връчени официално на Генералния секретар на ООН и се ползват в хода на подготовката на световната среща “Рио + 20” в Бразилия през м. юни 2012 г.

Приятни и щастливи празници! Наздраве и добре дошли отново в Общото ни духовно единно, българско семейство! Очакваме Ви с отворени обятия, чисти помисли и горещи сърца, с братска любов и човешка признателност.

Още с вписването Ви в Регистъра на Организацията ще получите всички документи, свързани с нейната дейност в хода на духовното ни единение.

Нека издигаме високо по света знамето и познанието на и за всичко българско и за всички българи – родните ни братя и сестри по всички краища на света!

Заедно ще успеем! Бъдещето е наше!

С уважение,

С. Иванов, председател на ООБ

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.