2023-02-08

2 thoughts on “Два премиера и реакциите на зрителите (видеозаписи от вчера)

 1. „Синдикатите също носят отговорност, че толкова много години са виждали как влакът лети към пропастта, а не са протестирали.“
  Доколкото си спомням – не избрахме синдикатите да ни управляват, а Гербаво правителство, което според Конституцията на тази страна носи цялата отговорност за едно-друго, а според Св.и св. Бойко Борисов – за нищо, на всичко отгоре всички са му длъжни за нещо по някакво негово си право и правило останало му в таабетите от мутренско време.
  Аман от тези железници, вече! Намаляването на броя на работещите в БДЖ е повече от неизбежно при положение, че икономиката ни работи на минимум натоварване и не използва железниците. Големият въпрос е: – какво правят Всите светии Бойко и Борисов за да работи икономиката, която да натовари железниците?
  Шербетчийските приказки, в които един път синдикатите, друг път министрите, трети лошия материал са му виновни – вече омръзнаха на всички и показват колко е некадърен св. и св..
  Па да си го понасят онези дето го избраха.
  Едно време същите идиоти избраха Виденов после го гониха с камени.
  Пак ще е така.
  Трудно увира коравата и тъпа българска чотура.

  Що се отнася до вдигането на пенсионната възраст повече от ясно е, че този ход не е спасението при липса на приходи от икономическия срив, който няма как да бъде ограничен от личности с борчески мурафети и волунтаристични изцепки в стила на вуйчо му – правешкия копанар.
  Играта с пенсиониренето на хората и стимулирането на работещите пенсионери е един измеслен похват, който отдавна нанася страхотни поражения и не знам по какви причини политици, синдикати и разните анал.лизатори се правят, че не съществува.
  Не е ли повече от ясно, че работещите пенсионери заемат местата на младите хора?
  Не е ли още по-ясно, че работодателите ги предпочитат пред младите хора, не защото са по-ефективни или можещи, а защото могат да си позволят да им плащат прекалено ниско труда им, което те безропотно приемат? Това си е нелоялна конкуренция и дъмпинг, които са част от причините за демографския срив и катализатор за емиграцията на младите хора у нас през последните 20 и кусур години?
  Ще прогледне ли някоя управляваща свиня, политическа измет, синдикална хрътка или каквато, и да е вегетираща върху тялото народно – гнус?
  Ще се реши ли този национален катаклизъм в България?!!!

  Това е един от въпрос на въпросите за днешното време – работа за младите хора – тук – у нас, сега – в България!!!

 2. „Трябва да се съкратят хора от БДЖ, за да стане ефективно“, казва българският премиер. Такива ефективни ж.п. инциденти или катастрофи дори могат да се случат, поради „незаслужените“ заплати на железничарите, които ще бъдат съкратени.

  Вместо влакове, хората ще взимат автобуси. То и сега е така. Но ж.п. транспортът в България в една значителна част е и беше средство, използвано от по-бедните слоеве на населението, и обслужващо немалко хора от малки градчета и села, през които минава националната ж.п. мрежа.

  Важното е нали, че правителството строи магистрали…

  Това дали може да се живее, също така, с 130 лв. пенсия или не може, не касае впрочем, правитеството. Няма пари, криза е, да правят каквото щат. („Предишните са виновни, не ние“ и за това. Разбира се, че и предишни правителства са виновни, но не може за всичко да са виновни все те.)

  И това, че хора и на 45-50 години (не примерно на 55 или 60 години) съкратени от където и да било, доста трудно могат да си намерят работа, също не касае правителството. То вдига пенсионната възраст при продължаваща икономическа криза и стагнация на пазара на труда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *