Home » Избрано

Българско биенале на изкуствата в Рим

2011.11.23 Няма коментари
Spread the love

Associazione Culturale

ARTEMIDIA

и

Анна  Мария Петрова – Гюзелева

Представят

Биенале на изкуствата в Рим

 

Третото издание на празника„Изкуство и приятелство. Всички единни в Рим, вечния град”   се проведе в началото на седмицата.

Проектът и културно-артистичното събитие бяха осъществени под егидата на Държавния културен институт към Външно министерство на България, на Римска и Софийска общини, на НДФонд „13 века България”, под патронажа на Министерството на културата на Италия и този на Българското Министерство на културата, както и на Българското Посолство в Рим, по случай и в чест на 150-годишнината от обединението на Италия, на 140 год. на Рим – столица на Италия, на 1330 години от създаването на България като една от най-древните държави на континента, както и на 30-годишнината от създаването на Национален Дарителски Фонд „13 века България”.

Българският бас Николай Кърнолски и италианското сопрано Елена Олива, възпитаници на Маестро Никола Гюзелев и вече завоювали и международните сцени, изпълниха творби от италиански автори. Прозвучаха и творби на композитори като Пипков, Владигеров, Верди, Пучини и Россини, под акомпанимента на вторият главен диригент на Римската опера и пианист М° Серджо Олива, и на българската концертираща пианистка и преподавател Нина Варимезова.

Основна цел на празника на културата в Рим е задълбочено популяризиране на българските таланти и големи имена в литературата, поезията, музиката и изкуството в най-широк аспект, за още по-значимо укрепване на положителния облик на България в Европа и света.

Вижте репортаж на Николай Колев от БНТ: Трето издание на празника “Изкуство и приятелство. Всички единни в Рим, вечния град” –  Денят започва – 21 ноември 2011

 

За повече информация:

Associazione Culturale ARTEMIDIA

cell. +39 3356287292, +359 888416582

e-mail: [email protected]

 

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.