2024-03-29

2 thoughts on “Oткрито писмо на доц. д-р Атанас Семов

  1. „Кандидатирах се за президент, за да помогна на моя народ заедно да предизвикаме преучредяване на държавата чрез Нова конституция.

    Моята кауза е да ликвидираме корупцията чрез Нова конституция!

    Моите избиратели са тези, които искат да накажем виновниците на прехода и да спасим Родината си с Нова Конституция!“

    Значи Вие, д-р Атанас Семов, твърдите, че това, което трябва да се промени, е проектът за текст на конституция, приет от нелегитимното Велико Народно събрание преди двадесетина години?

    Вероятно приемате за конституции и другите два проекти – този от 1971 г. с неговия член Първи, и т.нар. Димитровска?

    Ако не ме лъже паметта, завършили сте Юридическия факултет на Софийския университет?

    В такъв случай би трябвало да знаете, че единствената юридически (не и фактически!) валидна за България Конституция е Търновската – която никога не е била легитимно отменяна.

    Та?

    „Моят народ е мъдър и достоен и съм убеден, че на тези и на следващите избори окончателно ще се произнесе кой кого!“

    Народът е мъдър, той не взема участие в избори без избор; резултатите от изборите се решават от населението, купено от плутократите (плутократи, а не „олигарси“ – както постоянно ги величаете).

  2. Кандидатите за президенти безспорно са неравнопоставени по отношение на тяхното представяне в подобни дебати. Медиите, и особено тези с национален обхват, не им дадоха равен достъп.

    Интелигентните хора, впрочем, обаче не бива да използват креслив и високопарен тон, дори (и особено) когато са политици. Ако държат на тази страна от личността си, а не на нещо друго. Кресливият, високопарен тон обикновено не носи подкрепа за който и да било политик, от страна поне на интелигентните избиратели. За тях подобен тон не работи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *