Home » Избрано

Според френския журналист Макс Кайзер кризата в ЕС е създадена от европейски и американски банки

2011.10.02 Няма коментари
Spread the love

Според председателя на ЕК, Жозе Барозу, ЕС може да се сблъска с „най-голямата криза в своята история”, но коя е причината…?

 

“Това не е спринт, а маратон”, каза Барозу в своята годишна реч пред Европейския парламент в Страсбург, Франция. Той поясни, че е необходимо по-силно обединяване, за да се спаси Европейския парламент, и че е възможно и необходимо да се превъзмогне дълговата криза в ЕС.

Относно Гърция, Барозу каза, че ще остане в зоната на еврото, но предупреди, че без по-дълбока интеграция, 27-те страни членки на блока ги грози фрагментация.

Press TV интервюира Макс Кайзер, журналист и телевизионен водещ от Париж, относно кризата в ЕС.

Макс Кайзер: Кризата, за която г-н Барозу говори, е създадена. Тя е създадена от банки в Европа, САЩ и Великобритания, за да донесе повече централизация, повече обединяване, защото създава повече такси и повече възможности за банките.

Така че той се опитва да убеди европейците и отделни страни, че те трябва да загубят своята независимост в услуга на банковия картел.

Press TV:  В началото на своята реч той подчерта, че ЕС преживява своята най-голяма криза в историята. Вие казвате, че всичко това е създадено, но въпросът, който всеки си задава, е какво следва, накъде оттук нататък?

Макс Кайзер:  Да вземем Гърция например, по-голямата част от нейния дълг дойде извън страната, от банкери, които замениха легитимни финансови за токсични ценни книжа, в техните усилия да изхвърлят своите токсични ценни книжа навсякъде, където могат.

Така, че гръцката икономическа криза е атака от чужбина, финансова атака. Същото се отнася и за Ирландия. Така че страната е под финансова атака, континентът е под финансова атака и Барозу просто прави нещата лесни за външни банкери да атакуват отделни европейски държави в услуга на създаването на по-обединена европейска финансова система, в която няколко банкери да станат извънредно богати и всяка европейска страна да загуби своята независимост, а населението на Европа да плаща данъци на тази обединена европейска централна банка.

Да си припомним САЩ, където не е имало данък общ доход до 1930 г., когато се появява Федералната резервна банка и когато се въвежда данък общ доход.

Сега, когато Барозу говори за обединена централна банка в Европа, това означава, че всеки в Европа ще трябва да плаща още един вид данък, което разбира се е добре за тези престъпни банкери.

Така че Барозу се въвлича в така наречения „катастрофален капитализъм”. Те създават криза, за да извлекат богатство и да присвоят още пари от хората, използвайки хаос и данъци. Това е още от същото.

Press TV: Благодарим Ви.

 

\’US, EU banks behind economic crisis\’

 

Източник:   PressTVClobalNews /Еpochtimes-bg.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.