Home » Избрано

40% от българите в Сърбия гласуваха

2011.10.24 Един коментар
Spread the love

40 процента от сънародниците ни в Сърбия са гласували за президент и вицепрезидент на България. От СИК отчитат повишен брой желаещи да гласуват, които не са в основния избирателен списък.

Изборният ден в българското посолство в Белград протекал  нормално, съобщава БНР.

Сръбското правителство не позволи да бъдат открити секции в Цариброд и Босилеград. Това е първият подобен случай след демократичните промени в Сърбия. Според ръководителя на Културно-информационния център в Босилеград Иван Николов, които даде гласа си в посолството ни в Белград, решението на сръбските власти не е добър знак.

“Мисля че изпуснахме завоювана добра позиция, която укрепваше националното съзнание на хората, които особено живеят в Босилеград и Цариброд”, заяви той.

Според Николов, това може да разколебае сънародниците ни да участват в избирателния процес, защото ще трябва да гласуват по постоянен адрес в България, което е сложно, предвид слабите им финансови възможности.

Източник: News.bg

One Comment »

  • Mariana said:

    Въпрос за г-н Калфин и Плевнелиев. Дайте отговор!
    (Така е озаглавен видеоклипът.)

    http://www.youtube.com/watch?v=d9WcMgbwePs

    Във видеото става дума за асимилацията на българите в т.нар. Западни покрайнини и за невежеството/незаинтересоваността на уплавляващите в държавата майка към това.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.