Home » Избрано

Репресирани се надигнаха срещу честването на 100 години от рождението на Тодор Живков

2011.09.01 Един коментар
Spread the love

 

Репресирани граждани се надигнаха срещу честването на 100 години от рождението на Тодор Живков.

Пет обществени и политически организации ще протестират срещу събитията, които се готвят усилено в родния му град Правец.

“Подобно честване дискредитира целия демократичен процес в страната ни и я злепоставя като член на ЕС”, се казва в декларация на организациите, разпространена сред журналистите в Народното събрание.

Зад протеста стоят Съюзът на репресираните в България, Съюз “Истина”, Съюз на репресираните от комунистическия терор в Р. България, Съюзът на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ, както и партия “Съюз на репресираните в България след 9.9.1944 г.”.

Организациите са против присъствието на правителствени и държавни представители на отбелязването на 100 години Тодор Живков и напомнят, че той е бил “ръководител на един репресивен комунистически режим, обявен за престъпен със закон от НС през 2000 г.”.

Организациите призовават премиера Бойко Борисов да съблюдава да няма представители на управлението на празника в Правец, визирайки участието в инициативния комитет за честването на областния управител на София – област Красимир Живков.

През месец май министър-председателят присъства на откриването на Третия редовен конгрес на Съюза на репресираните от комунистическия режим.

Репресирани от комунистическия режим се обявиха и против поставянето на паметник на Тодор Живков в Правец. Монументът ще бъде открит на 7 септември.

“Тодор Живков няма право на паметник в родината ни”, смятат авторите на протестната декларация.

Според тях това е провокация към морала и достойнството на българския народ, както и срещу гражданския мир в страната.

 

Източник:  Actualno.com

One Comment »

  • Petar said:

    Измислиците на щатите, репресираните, това са били престъпници срещу националните интереси. Сега има над 5 милиона репресирани, ограбени. Щетите са по-големи от турското робство. Турците са изгаряли дворцин американцитеунищожиха икономиката ни, за да зависим от западните страни. Къде е Тренчев да подпали клуба на сините? Защо не беше задържан за тероризъм и унищожаване на държавна собственост ? Защо, когато 50% от населението е вкарано в мизерия от продажниците на страната. И превратите от 1989г. и 97г. бяха направени от наши генерали, защото им обещаха да станат милиардери. Американска армис в страната ни. най-голямото престъпление. Задачате е била, да застанем срещу Съветския съюз, за да бъде разграбен петрола от американските петролните магнати. От 97г. се водят икономически воини за петрол, войни срещу народите.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.