Home » Избрано

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ СВЕТЛОЗАР МОМЧИЛОВ

2011.09.16 Няма коментари
Spread the love

СВЕТЛОЗАР МОМЧИЛОВ
е Регистриран участник в
ОТКРИТА СЕСИЯ НА БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКА АСОЦИАЦИЯ
Неделя, 2 октомври 2011
Зала за конференции на Primerica, 2700 S. River Rd., Des Plaines, IL 60018
Патрон на фестивала – Светлозар Момчилов
Мениджмънт – Петранка Стаматова

Светлозар Момчилов е собственик и издател на излизащия в Чикаго 72-страничен илюстрован седмичник “България Сега”, както и на българоезичното “B67 RADIO” и луксозен годишен Бизнес справочник. Роден е в Пловдив, където завършва с отличие Английската гимназия през 1987 г
Следва Международни Икономически Отношения в МГИМО ( Московски Държавен Институт за Международни Отношения) към Министерството на Външните Работи на Руската Федерация с първи език – японски и втори език – бизнес английски. Дипломира се с отличие през 2004 г. и получава Магистърска Степен по Икономика. след това работи в Българска Външнотърговска Банка (Bulbank) в отдела по фирмено кредитиране и в отдела за международни банкови операции.
В Чикаго пристига през 1998 г. Работи в TCF Bank, Midamerica Bank в жилищното кредитиране, брокер по продажба на недвижими имоти.
През 2001 г. участва в създаването на първия професионално списван български седмичник “България”. През 2004 г. започва издаването на в. “България Сега”, а по-късно и луксозен годишен бизнес-справочник, създава радиопрограма, паралелно и седмичника “Украинско слово” и украински бизнес-справочник. Заедно с основния български вестник Светлозар Момчилов подготвя и две специални седмични издания за българските диаспори по Източния и Западния бряг на САЩ. През последните десет години той работи интензивно за формирането на конструктивна и позитивна атмосфера в българската общност, за да може да процъфтяват бизнесите и дейностите с идеална цел. “България Сега” е издание, което далеч надхвърля информационните функции на една медия. Днес вестникът се е утвърдил като ярък и пулсиращ център, който спомага за опазването на българския дух и култура не само сред огромната чикагска общност, но и сред всички българи в САЩ. Това е барометър и огледало на позитивните и успешни живот и дейности на нашите сънародници, дошли в “Новия свят”, дава повече от необходимата им информираност, но и още и възможности за общение и кураж.
Светозар Момчилов е патрон на Фестивала „Български дни в Чикаго – есен 2011”
Основните приноси на Светлозар Момчилов са развитие на българската бизнес атмосфера в Чикаго с помощта на медийния инструментариум и обогатяване на нашата диаспора със социологическа идентификация.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.