Home » Избрано

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ДИЛЯНА ИВАНОВА

2011.09.18 Няма коментари
Spread the love

Диляна Иванова

е Регистриран участник в

ОТКРИТА СЕСИЯ НА БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКА АСОЦИАЦИЯ

Неделя, 2 октомври 2011

Зала за конференции на Primerica, 2700 S. River Rd., Des Plaines, IL 60018

Патрон на фестивала – Светлозар Момчилов

Мениджмънт – Петранка Стаматова

Диляна Иванова е административен асистент на Археологическата и антропологическа програма на отдел Антропология, на музея „Фийлд” в Чикаго, финансирана от Фондация Америка за България и развивана в сътрудничество с Американския научен център в София (2009).
Завършила е магистърската си степен по Балканистика в университета във Велико Търново „Св.св. Кирил и Методий” (2001). След това назначена като уредник в отдел Археология в Регионален исторически музей – Русе (2002), а на следващата година (2003) Диляна започва работа като уредник в отдел Нова и най-нова история, където изследва проблемите на съвременността през етноложка перспектива, участва в етнографски експедиции, в български и международни конференции (във Фрайбург и във Браила). От 2006 година Диляна Иванова живее в Чикаго със семейството си, където участва в създаването на сдружение Български музей в Чикаго (2006), работи като учител по история в Български учебен център „Знание” (2008-2010). През 2009 година Диляна е назначена за административен асистент към отдел Антропология на музея „Фийлд” в Чикаго, а от началото на 2011 година е приета като докторант на задочна практика в Института по етнология и фолклор музей към Българска академия на науките. Очаква се да завърши дисертационния си труд върху устните разкази за град Русе в периода 1944-1989 г. до края на следващата година (2012).

PV-DI

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.