Home » Избрано

Партиец играе на вота с три имена

2011.09.28 Няма коментари
Spread the love

Под три имена се подвизава на изборите лидерът на партия “Другата България” Божидар Томалевски

 

Преди дни той получи отказ да бъде регистриран като кандидат за общински съветник и водач на партийната листа от Общинската избирателна комисия. Макар оттам да не посочиха мотиви за отказа да го впишат, вероятната причина за него е чуждото гражданство на партийния лидер. Според неофициална информация по документи той е и финландец.

За български общински съветник обаче е кандидатствал с чуждото си име Дарио Томалети. То нашумя през 2001 година, когато Томалети се появи около учредяването на царското Национално движение “Симеон Втори” и бе определен за негов координатор по време на изборите в чужбина.

През цялата си публична дейност от създаването на “Другата България” през 2009 година обаче лидерът й се зовеше официално с българското име Божидар Томалевски.

Тези дни пък той подал няколко жалби в Централната избирателна комисия под трето – Божидар Томалев.

Не е ясно дали той разполага с документи и за трите си самоличности. Според стари публикации в пресата рожденото му име е последното – Божидар Николов Томалев. Партията му има претенцията да защитава интересите на българите в чужбина.

 

Източник:  в. “24 часа”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.