Home » Избрано

Нови работни места в САЩ били от полза за света

2011.09.21 Няма коментари
Spread the love

Разкриването на нови работни места в САЩ ще е от полза и за останалия свят, счита президентът на САЩ Барак Обама.

Изявлението си Обама направи на ежегодната среща на “Глобална инициатива” – фондация с филантропска насоченост, основана от бившия американски президент Бил Клинтън. “Подобряването на аспектите на водещата световна икономика ще се отрази благоприятно и на останалия свят. САЩ продължават да са най-голямата икономическа сила в света. Сега най-важното за нас е да направим така, че икономиката ни отново да заработи, тъй като още не можем да се съвземем напълно от кризата, разразила се през 2008 г. Щом Америка започне да реализира растеж, логично е икономически ръст да има и в останалия свят”, каза Обама. “Ние можем да направим всичко това, ние можем да разкрием нови работни места и да инвестираме в нашето бъдеще, както и да се справим в дългосрочен план с проблемите ни с държавния дълг. Обама същевременно отбеляза, че планът за разкриване на нови работни места на стойност 447 млрд. долара, който той неотдавна предложи на Конгреса, не е панацея за разрешаване на проблемите на САЩ.

В същото време “Мудис” понижи рейтинга на три американски банки

Агенция”Мудис” понижи кредитния рейтинг на три от водещите американски банки – “Банк ъф Америка” , “Уeлс Фарго” и “Ситигруп”.
Агенцията аргументира понижаването с обяснението, че “американското правителство действа с по-малка решителност в сравнение с времето преди спасяването на банките, когато станат нестабилни”. Визира се най-вече пика на кризата през периода 2008-09 г., когато Вашингтон наля стотици милиарди долари в банковите, кредитните и ипотечните институции, за да предотврати колапс на финансовата система на страната. /БГНЕС /

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.