Home » Избрано

Затварят урните в ромските гета

2011.08.20 Няма коментари
Spread the love

Автор: Мира Стоянова

Край на ромските избирателни секции, в които се подменяха протоколи, а гласоподавателите се возеха с коли директно до урните. Кметът на Кюстендил Петър Паунов затваря шестте секции в най-голямата циганска махала под Хисарлъка – „Изток”. Местните жители ще трябва да гласуват в съседните квартали. Идеята е да се спре подмяната на вота.

Кметовете не могат да забранят на хората да си продават гласа, но има администритавни хватки, с които да парираме тази търговия, обяснява Паунов. Той въвежда първи модела в страната. Предстои затваряне на ромските секции и в Пловдив.

В Кюстендил всяка от останалите избирателни секции в града ще може да определи квота за 500 гласоподаватели българи и 300 роми. Списъците от квартал „Изток” ще бъдат разпределени между останалите части на града. На практика досега там нямаше гласуване, а директна подмяна на протоколи и бюлетини, категоричен е Паунов.

Източник: Дартс
dartsnews.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.