2024-04-24

2 thoughts on “За пръв път падна кредитният рейтинг на САЩ

  1. Здравейте искам да ви помоля за една услуга ако някои може да ми помогне да напиша кратък анализ на филма inside job, който анализ да не около 10 страници word, много се рових и гледах филма, но това което съм написал е в размер на мах 3 страници, ако има някой които е на ти с икономиката и има повече размисли да ми помогне!!!

  2. „Inside Job” (2010) е документален филм на Чарлс Фъргюсън за финансовата криза от края на първото десетилетие на двадесет и първи век. Според самия Фъргюсън, филмът е за „систематичната корупция във финансовия сектор на САЩ и последиците от тази корупция.“ В петте си части филмът изследва как промените в регулациите и банковите практики са спомогнали за създаването на кризата. Филмът спечели Оскар в категорията „Най-добър документален филм“ и е може би един от малкото филми, които навлизат толкова навътре в технологията как точно се случи финансовата криза през 2008 г.

    От блога на Илия Марков: „Вътрешна афера“ (преводът на заглавието е неофициален) проследява зародишът на финансовата криза в голяма дълбочина, връщайки се до 80-те години и управлението на Роналд Рейгън, което започва масовата дерегулация на финансовите пазари (дерегулация, която в крайна сметка доведе до финансовия крах на Уолстрийт).

    Но освен, че проследяват кризата в историческа и глобална перспектива, авторите се задълбочават и върху корупцията и конфликтът на интереси, от които е изтъкан Уолстрийт и мрежата от корупция от висши държавни служители, университетски преподаватели и научни работници, свързани с него.

    Най-опасните разкрития на филма всъщност са в заключението – че финансовата индустрия всъщност много успешно се справи с задачата да се спаси (благодарение на парите на данъкоплатците) и след това да блокира всеки по-радикален опит за реформиране и регулиране на системата.”

    Из http://www.lifeaftercapitalism.info/multimedia/42-video/210-inside-job

    p.s.:

    Чрез този линк може да се види и самия филм „Inside Job” („Вътрешна работа” или „Вътрешна афера”), който според мен си струва да се види.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *