Home » Избрано

Появявайте се по улиците с възрастните, съветват младите от пенсионерска асоциация

2011.08.12 Няма коментари
Spread the love

Младежите в България са разединени етнически и социално от политиките на управлението, заяви за Информационна агенция КРОСС Николай Говедаров, председател на Българска асоциация на пенсионерите – София и член на асоциацията за защита на човешките права „Анна Политковская”. Мнението му е, че българската младеж е изоставена сама на себе си от политиците и властта. „Ужасът на родителите им е нивото на образованието и подпомагането на развитието на младежите”, допълни Говедаров.

Той е оптимист, че правилата, информираността и подкрепата на бизнеса могат да подобрят картината за младите хора у нас.
Съветът на лидера на пенсионерската организация към младите е: „Учете и не е лошо да се появите по улиците, когато протестират възрастните”.
За активността на младите българи и желанието им за промяна Говедаров си спомни студентския протест в началото на 2009 г., застанат зад различни каузи и отприщен от убийството на студента Стоян Балтов: „Разни хора блокираха инициативата на студентите. Опитаха се използват енергията им. Големите медии обявиха, че нямат идея и цел. Но тогава нашите младежи направиха това, което сега правят в арабските страни. Това повече не се случи – полицията ги смаза”. Говедеров е на мнение, че активността на младите хора във „Фейсбук” показва верни изводи и позиции и би могла да събере много хора на протест.
Според Николай Говедаров липсата на грижа за тях от страна на управлението ги е разделила. „Тези, които излизат напред са единици. Това е кошмарът на нацията. Когато един младеж се занима с литература или изкуство, на него гледат все едно не е от този свят”, допълни лидерът на организацията от старото поколение, изразявайки притеснение за младите хора, които избират пътя на дрогата, престъпността и т.н.
БАП-София се бори за контрол на местната власт в столицата, но работи и за насърчаване на младите хора. „Младежите трябва и могат да имат развитие. Има толкова европейски програми”, обясни Говедаров и допълни, че днешният ден на младежта е обвързан с отговорността за тях на техните родители.

Източник: http://www.cross-bg.net

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.