Home » Избрано

Президентството затвори, всички отмарят по резиденции

2011.08.20 Няма коментари
Spread the love

От 1 август са последните признаци за някаква дейност на президентството. Тогава, преди три седмици прессекретариатът е публикувал цитати от наредбата за издаване на български паспорти на чужди граждани. Поводът е публикации в пресата за безразборното даряване на гражданство на чуждестранни футболисти, играещи в наши отбори.

Два дни след тази „гореща” информация на сайта на президентството е публикувано съобщение за указ на държавния глава за обнародване на Закона за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване. В съобщението пише още, че в закона има много несъвършенства, ще Георги Първанов не го връща, защото народните представители били в отпуск и щели да се засегнат интересите и очакванията на някои категории граждани. Нито дума, че цялото президентство също е завладяно от отпускарска вълна.

Двайсет дни в сайта няма нито ново съобщение нито знак за някаква дейност, свързана с държавния глава. Нито ред няма и за вицето на Първанов – о.р. ген. Ангел Марин. Цялата институция сякаш е ударила ключа и се е пренесла под сенките на държавните резиденции край морето.

Медии съобщиха преди дни, че от екипа на Първанов на „Дондуков” 2 били останали 3-4 чиновника, а всички останали го ударили на уволнение. Някои служители имали да ползват месеци натрупан отпуск, който не са взимали през двата мандата на сегашния държавен глава. Излиза, че досега е било толкова напрегнато, че не са имали време за почивка, а сега изведнъж е станало възможно месеци наред президентството да пустее.

Традиция в развитите държави е винаги да се съобщава официално кога държавният глава излиза в отпуск, с кого и къде ще прекара почивните дни.

На 11 август на брифинг в Белия дом Джей Карни обяви. “Президентът Обама планира през август да замине за остров Мартас Винярд, където е почивал със семейството и преди.

На 1 август и френският президент Никола Саркози напусна Париж и замина да почива в Кап Негр, Южна Франция, заедно със съпругата си Карла Бруни. Десет дни по-късно той прекъсна отпуската си заради важни дела, свързани с кризата.

Дмитрий Медведев, президент на Русия и Владимир Путин, премиер също са на почивка. Тя е обявено официално и се знае, че ще отмарят в Сочи, където заедно ловиха вече и риба.

Даже за севернокорейският диктатор Ким Чен Ир се знае, че в момента пътува с любимия си брониран влак, някъде около границата с Русия, до Улан Уде.

В супер секретност обаче отмаря Георги Първанов, заобиколен от верни съратници и охрана от НСО. Запознати твърдят, че е в резиденция Евксиноград, където с премиера Бойко Борисов правят всичко възможно да не се засекат. Борисов обаче, който пътува непрекъснато по обекти и срещи с местни управи, често смущава съня на Първанов при излитане и кацане с хеликоптера.

Когато президентът е в отпуск, трябва вицето да го замества. За целта се подписва заповед лично от държавния глава. На сайта на президентството обаче такава информация липсва. Излиза, че в момента България е без държавен глава.

Само гвардейците продължават чинно да спазват ритуала за символичната охрана пред сградата за радост на чуждите туристи, които се снимат с тях за спомен.

Източник: Фрог нюз

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.