2024-04-20

1 thought on “Президентът на САЩ: Не съм виновен аз!

  1. ЧЕРЕН ПОНЕДЕЛНИК ПОСЛЕДВА ЧЕРНИЯ ПЕТЪК НА АМЕРИКАНСКИТЕ БОРСИ
    9 август 2011,

    В червено като кръв, с настроение за сълзи и паника – така премина сесията на американския фондов пазар, първата след като най-голямата икономика в света се сблъска със свален рейтинг. Борсите отбелязаха по 6-7% загуба в най-черния си ден от разгара на кредитната криза насам.
    Основният индекс Dow Jones Industrial Average изгуби 5.55% и за пръв път от ноември миналата година падна под 11 000 пункта. С 6.9% се понижи едноименният индекс на електронната борса NASDAQ, а S&P500 падна с 6.66%.

    Основните притеснения са завръщането на рецесията, все по-разрастващите се дългови проблеми в еврозоната и спадащото доверие на инвеститорите в способността на политиците да вземат правилните решения в трудните ситуации, коментират анализатори.

    Финансовите компании бяха сред най-засегнатите от разпродажбите и паниката – акциите на Bank of America изгубиха 20.32%, тези на Citigroup паднаха с 16.42%, а на JP Morgan Chase – с 9.41%. Това бяха и сред най-активно търгуваните позиции в последната сесия, наред с книжата на индустриалните Ford Motor Company и General Electric, които изгубиха съответно по 8.4% и 6.54%.

    Сривът не подмина и технологичните компании – с близо 5% се понижи пазарната оценка на Microsoft Corporation, с 8.22% се раздели Oracle Corp., а Intel Corp. падна с 3.4 на сто./blitz.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *