Home » Избрано

Кой спечели $8,5 млрд. заради рейтинга на САЩ

2011.08.11 Един коментар
Spread the love

 

Мистериозен инвеститор е спечелил милиарди от понижения кредитен рейтинг на САЩ. Според слуховете това може да е легендарният Джордж Сорос.

 

Мистериозен инвеститор е спечелил около 8,5 млрд. долара от понижаването на кредитния рейтинг на САЩ, което срина пазарите по цял свят, пише в. “Дейли мейл”.

Преди около месец той е заложил 850 млн. долара при коефициент 10 към 1, че Щатите ще загубят най-високата оценка за платежоспособността си, твърди изданието.

Ширят се съмнения, че неизвестният инвеститор е разполагал с вътрешна информация за решението на “Стандард енд Пуърс” да понижи рейтинга на американския дълг.

Според слуховете, циркулиращи в момента, това може да е легендарният финансист и милиардер Джордж Сорос.

Той е може би най-известен с валутните си операции, които предизвикват изхвърлянето на британския паунд от европейския валутен механизъм през 1991 г.

Според някои слухове тогава той е направил печалба от над 1 млрд. долара, което му спечелва прякора “Човекът, който победи Банк ъв Инглънд”.

Сега “Дейли мейл” се чуди дали е възможно Сорос отново да е заработил няколко милиарда за часове.

Източници на изданието обаче твърдят, че милиардерът няма никаква връзка със спекулациите около кредитния рейтинг на САЩ, въпреки че е свързан с екипа на Обама от 2008 г.

Сорос наскоро обяви, че инвестиционният му фонд повече няма да управлява други активи освен семейните.

Той даде да се разбере, че тази мярка е реакция на ограниченията, наложени върху хедж фондовете от новия закон, известен с името на създателя си – конгресмена Дод Франк.

Според този закон до март 2012 г. всички хедж фондове, включително на Сорос, трябва да се регистрират във Федералната комисия за ценни книжа и фондови борси.

 

Източник:  Vesti.bg

One Comment »

  • Nik said:

    “Un homme ouvertue cout deux”

    Очевидно горната френска поговорка вече е в зоната на инфлацията, щом като съотношението е станало 1:10 (според французите, “Информираният струва за двама“).

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.