Home » Избрано

Родителите на Обама обмисляли да го дадат за осиновяване?

2011.07.08 Няма коментари
Spread the love

Родителите на американския президент Барак Обама може би са планирали да дадат неродения си все още син на Армията на спасението за осиновяване. Това показва част от имиграционен документ, който бе оповестен публично за първи път.

През пролетта на 1961 г., няколко месеца преди раждането на настоящия президент на САЩ, баща му Барак Обама-старши бил разпитван от имиграционните власти за семейното си положение, заради молбата му за удължаване на виза.

24-годишният по това време Обама-старши бил студент в университета на Хавай и трябвало всяка година да подновява визата си.

Имиграционните обаче подозирали, че той има повече от една съпруги, което е основание за депортиране.

Обама-старши излъгал, че се е развел с първата си съпруга в Кения, от която имал две деца, и информирал властите, че новата му жена Ан Дънхам е бременна в петия месец.

“Американската съпруга на гражданина е бременна и макар че двамата са женени, те не живеят заедно и г-жа Дънхам ще уреди с Армията на спасението да даде бебето за осиновяване”, написала Лил Дахлинг, администратор в имиграционната агенция в Хонолулу на 12 април 1961 г.

Документите станаха достояние на обществеността, след като бяха изискана по закона за достъп до информацията от Сали Джейкъбс – журналист в “Бостън глоуб” и писател. Нейната

книга за бащата на Обама

“Другият Барак: Дръзкият и безразсъден живот на бащата на президента Обама”, ще бъде публикувана другата седмица.

По-голямата част от записката вече публикувана преди време, но пасажът, в който се говори за осиновяването, е бил редактиран.

Робърт Гибс, бившият прессекретар на Белия дом, заявил пред Джейкъбс, че

президентът Обама не знае майка му да е планирала да го изостави,

а и не вярва да е имало такова нещо.

Джейкъбс интервюирала членове на семействата Обама и Дънхан, които заявили, че майка му винаги е възнамерявала да го запази.

Не е ясно дали бащата на президента наистина е възнамерявал да го остави за осиновяване или само е искал се отърве от имиграционните.

Източник: БГНЕС

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.