Home » Авторски страници

Предстои голямо българо-американско културно събитие в САЩ – „ПЕСНИ НА ЖИВОТА”

2011.06.09 Няма коментари
Spread the love

Здравейте сънародници!

Само след 2 седмици във Вашингтон, Бостън и Ню Йорк ще се състои най-голямото Българо-Американско културно събитие в САЩ до сега – ФЕСТИВАЛЪТ „ПЕСНИ НА ЖИВОТА”!

21 юни, 2011 Вашингтон, 20:00 ч,
The Kennedy Center, Concert hall; 2700 F Street, NW Washington, DC

23 юни, 2011 Бостън, 19:30 ч;
The Wang Theatre; 270 Tremont Street, Boston, MA 02116

 

 

26 юни, 2011 Ню Йорк, 15:00 ч;
Avery Fisher Hall, Lincoln Center; 70 Lincoln Center Plaza, New York, NY

Близо 300 български и американски музиканти и певци ще застанат на едни от най-пристижните сцени в 3-те града и ще възпеят името на България и героичния подвиг на нашия народ спасил 49 000 български евреи. Подвиг, от който можем да се поучим и днес!

ПРОМОЦИЯ! САМО ДО 15 ЮНИ може да ползвате 30% НАМАЛЕНИЕ на билетите, по-долу има повече информация!

Ако нямате път към 3те града, препратете тази покана на ваши близки и приятели, които живеят там! Ако пък нямате такива просто прочетете една добра новина. Благодарим ви за помощта!

Идеята за фестивала „ПЕСНИ НА ЖИВОТА” е на Калин Чонев (България) и неговата съпруга Шарон Чонев (Израел). Мечта на Шарон е да направи нещо голямо за благодарност към българския народ, който е спасил нейната баба и дядо.
„Целта е да разкажем тази история на целия свят и да извлечем поуките. Нека и младото поколение да разбере как българският народ се е държал, помагайки на другите.” Калин Чонев за в-к Народно дело, Варна

През 2008 г по този повод Шарон и Калин организират първия музикален фестивал „Песни на живота” в България. Като част от него подаряват 49000 цветя (символизиращи 49000 спасени живота) на минувачи в няколко града на България, в знак на благодарност към нашия народ, непозволил съгражданите му с еврейски произход да бъдат изпратени в лагерите на смъртта. ВИДЕО ОТ СЪБИТИЕТО може да видите тук: http://www.youtube.com/watch?v=DaQJIhFttwY&feature=related

След първия фестивал, Шарон и Калин си поставят много висока цел, да популяризират тази малко позабравена история в целия свят, като използват универсалния език – музиката. Така се заражда и Вторият Фестивал „Песен на живота”, който ще имаме удоволствието да посетим тук в САЩ!

Фестивалът ще представи световната премиера на „МЕЛАНХОНИЧНА КРАСОТА”, уникален по рода си музикалнo-певчески спектакъл, в който се преплитат красотата на българския фолклор с елегантността на класическата музика. Текстът е на Скот Кейрн и Арие Финклещейн. Музиката написва известният български композитор Георги Андреев. (Георги Андреев а написал музиката към спектакъла на Нешка Робева „Между два свята” и е главен диригент на „Филип Кутев”).

-СПЕЦИАЛЕН ГОСТ ЩЕ БЪДЕ
НАЦИОНАЛНИЯТ ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ НА БЪЛГАРИЯ „ФИЛИП КУТЕВ”-хор, който чества 60 г тази година (www.philipkoutev.com) . Към него, ще се присъединят:

= в Бостън „МОДЕРЕН БОСТЪНСКИ ОРКЕСТЪР”; Носител на три Грами номинации в категорите за най-добър класически албум, най-добро музикално изпълнение и най-добър инженерен албум. В него ще участва и изявената българска маримбистка СИЛВИ ЗАКАРЯН! (www.bmop.org)

= АМЕРИКАНСКАТА НАЦИОНАЛНА ФИЛХАРМОНИЯ, само в Ню Йорк и Вашингтон; (www.nationalphilharmonic.org)

= ДЕТСКИ ХОР НА ИНДИАНАПОЛИС, един от най-добрите американски детски хорове, състои се от 2500 деца, 100 от тях ще гостуват в 3-те града (www.icchoir.org)

= НЮ ЙОРКСИЯ ХОР „KHORIKOS”, Номиниран за най-добър класически албум а капела, Награди CASA Музика 2011, гостува в 3-те града (www.khorikos.com)

= От Калифорния: THE VICTOR VALLEY COLLEGE SINGERS AND MASTER ARTS CHORALE, гостува в 3-те града
БИЛЕТИ! От $50-$150

ПРОМОЦИЯ! САМО ДО 15 ЮНИ може да ползвате 30% НАМАЛЕНИЕ на билетите, т.е. може да си закупите билети от $35 – $100

НАМАЛЕНИЕТО важи САМО ако си закупите билет директно от офиса на фестивала или от страницата му, а НЕ от залите. Необходимо е само да кажете промоционалният код:

( SOL2011amb ) и името на нашата организация Център Мадара

Ето как може да си закупите билет:

1/ Директно по телефона 803.545.4167

2/ Онлайн като попълните форма за регистрация:
http://www.songsoflife.org/forms/reserve-tickets
ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОМРАЦИЯ посетете: www.SongsofLife.org , или се обадете на тел. Център Мадара (617) 800-9720, Songs of life (803) 545-4167

3/ Ако сте в Ню Йорк билети може да закупите и от Maggie’s Dream Cafe: (718-261-2560), 73-01 Yellowstone Blvd, Forest Hills, NY 11375

4/ Ако сте в Бостън билети може да закупите от Център Мадара, тел. 617-800-9720, [email protected]

ПРЕПРАТЕТЕ ТАЗИ ПОКАНА НА ВАШИ БЛИЗКИ ПРИЯТЕЛИ, ПОЗНАТИ И КОЛЕГИ! БЛАГОДАРИМ ВИ! НЕКА ЗАЕДНО ДА ПОМОГНЕМ, ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ЧУЕ НАВСЯКЪДЕ И ТО С ДОБРО. Така ще направим добро и на нас самите а и на нашите деца. Като пример: една сънародничка от Сан Диего ми сподели, че е била много добре приета на работното си място, тъй като колегите и знаели за подвига на Българския народ , и изпитвали дълбоко уважение към него!

 

Виолета Желязкова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.