Home » Избрано

ПАВЕЛ ЧЕРНЕВ ЩЕ „ИЗМЪКВА“ БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС

2011.06.19 Няма коментари
Spread the love

Партия за хората от народа работи за референдум, на който българите да се произнесат дали са „за” или „против” оставането в „супердържавата ЕС”.

Европейският съюз в този си вид не е място за България и не е нашето бъдеще. Това каза на пресконференция днес бившият атакист Павел Чернев, който в момента е секретар на Партия за хората от народа и е кандидат-президент на формацията.

Партията за хората от народа работи за референдум, на който българите да се произнесат дали са „за” или „против” оставането в „супредържавата ЕС”. Негативите трябва да се дискутират и да стигнат до широката общественост, изтъкна Чернев. И отбеляза, че за първи път в България е създадена и функционира евроскептична партия, която е против начина на функциониране на ЕС, защото той лишава от идентичност страните-членки.

Считаме се за социалната партия на България. Най-важният въпрос е как утре ще осигурим нормалния живот на семейството си и как България да стане страна на социалната справедливост, обясни Чернев. Нашата основна цел е дебатът в обществото, който се отбягва от досегашните политици и който умишлено се изтиква в ъгъла, посочи той.

Партията е възникнала миналата година в следствие на обединение на няколко граждански движения. Тя ще работи главно с такива, защото те са най-пряката форма на демокрация в обществото. За разлика от други формирования, нашата партия е отворена за всички етноси, изтъкна Чернев. Етнизирането на политическите партии е противоконституционно, неправилно, неработещо и поражда голям обществен негатив. Бюрократите от Брюксел нямат право да идват и да ни поучават на толерантност. България може да послужи за пример за мирен обществен живот, допълни Павел Чернев./БЛИЦ/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.