Home » Избрано

НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ ПОЛЗВАЙ КОЛАНА! СПАСЯВА ЖИВОТА!

2011.06.19 Няма коментари
Spread the love

Нов подход към безопасността от Евроинс и Авто Юнион*

Интервю с Г-н Симеон Стоилов – Маркетинг Директор в Еврохолд България **


Какво искате да кажете на хората, до които достига кампанията „Коланите спасяват живот!”, със своето участие?


Кампанията сама по себе си има много категорично и ясно послание. Аз бих си позволил само едно кратко допълнение: Отнема много малко време и е много лесно!

С какво ви спечели вас тазгодишното издание на кампанията?

За нас пътната безопасност има значение. Ние познаваме своите клиенти лично, както в Застрахователната компания Евроинс, така и в авто направленията на Холдинга. Когато познаваш хората, тяхната история в инцидентите по пътя става и твоя. В същото време през технологичните постижения на автомобилните производители, ние добре виждаме колко много усилия и средства се инвестират от автомобилостроителната индустрия за опазване на човешкия живот. У нас обаче, статистиката показва колко много ние нехаем за живота си. Всичко това са доводите ни да участваме в кампанията „Коланите спасяват живот!”.

Има ли нещо, с което вашето участие промени кампанията тази година?

Искрено се надявам, че нашето участие е допринесло за обогатяването на кампанията, но най-вече за чуваемостта й. Всъщност трябва да кажа, че ние с Весела Цолова, която е управител на „Парадигма” – главния координатор по кампанията, се чухме в края на Януари и практически участието ни се оформи в последния момент. Още след като ми разказа в техния офис за кампанията, предложих ние да направим нещо различно, нещо нетрадиционно, което никой до момента не е правил, а ние имаме капацитета да организираме.

Компании от нашата група са Ауто Италия – официалния вносител на FIAT, Скандианвия Моторс – официален вносител на SAAB и Милано Моторс за ALFA ROMEO, както и ЗД Евроинс – всички сме тясно свързани движението по пътищата и засегнати от безопасността на движение. В централната ни офис сграда в София, на бул. Христофор Колумб, където са и автомобилните салони на 8 от марките автомобили имаме прекрасна конферентна зала, в която спокойно можем да разположим поне няколко автомобила. Предложих да направим нещо с практическа насоченост – да направим игра в която участниците да се състезават, кой най-бързо и прецизно ще обезопаси себе си и децата си преди път.

Вкарахме три автомобила в залата. Колегата Борис Касиков дойде от Варна специално за да помогне за организацията и да води събитието. От Chipolino осигуриха столчета и седалки. Столична община ни предоставиха рисунките на деца по темата „Коланите спасяват живот”, от един страхотен конкурс, който те бяха отганнизирали в столични училища и детски градини–не можете да си представите колко убедителни рисунки има – аз съм силно впечатлен от отношението, което децата са демонстрирали към пътната безопасност–определено имат по-детайлна представа за опасностите по пътя, от колкото съм предполагал някога. Всички рисунки наредихме на импровизирана изложба в залата. За всички гости и участници организирахме почерпка. Дойдоха цял отбор пътни полицаи, организирани от главен комисар Красимир Костов.

Дойдоха много журналисти, които настоятелно искаха да вземат участие в играта. Ние като домакини направихме два отбора: на Евроинс и на италианските автомобили. Холандските полицаи – инициатори на кампанията – сформираха свой отбор и се регистрираха за участие. Стана много добра и увлекателна игра. Мисля, че съвсем заслужено победата я спечелиха полицаите – всичките млади момчета – как да не им се довери човек, че знаят какво да проверяват – самите те са специалисти – справиха се прекрасно.

Всички отбори много се стараха и искрено участваха, публиката съпреживяваше, въобще беше точно както го искахме и замислихме – живо, напрегнато и забавно. Най-важното е че беше ефектно т.е. участниците правеха в реална обстановка нещата, които на първо място закона ги задължава, но не на последно и доста по-важно – трябва да им помогне да стигат живи и здрави до крайната точка при всяко свое пътуване.

Какви са вашите изводи от кампанията, след като тя вече приключи?

За мен лично, най-важният извод от кампанията е, че колкото повече институции, организации, компании и частни лица се обединяват около идеята, толкова повече тя има шанс за успех. Колегите от Парадигма свършиха прекрасна и огромна работа да обединят всички нас около една идея и тя намира своето послание. А що се отнася до кампанията – тя не е приключила! Приключи само нейният начален етап. Ние тепърва трябва да се научим да мислим за безопасно пътуване, да съхраняваме живота си и децата си на пътя и най-важното да им изградим и на тях навици за безопасно пътуване, най-вече с личен пример.

—————————

* Авто Юнион е холдингово дружество обединяващо инвестициите на Еврохолд България в автомобилния сектор. Дружеството включва фирми вносители на нови автомобили, мотопеди и сервизни услуги.

** Господин Симеон Стоилов е Генерален консул на Република България в Чикаго от 25 май 2011 година.

На смимката: Симеон Стоилов (Фотограф: Стефан Марков)

На смимката: Симеон Стоилов (Фотограф: Стефан Марков)


Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.