Home » Избрано

Касим Дал: Ще предложим алтернатива на ДПС на изборите

2011.05.14 Няма коментари
Spread the love

 

Стотици поддръжници на доскорошния “втори човек” в ДПС Касим Дал от областта, страната и съседна Турция се отзоваха днес на поканата му за среща-дискусия на тема: “Воля за промяна и истинските алтернативи в новата политическа реалност на страната” в залата на театър “Димитър Димов” в Кърджали.

Заедно с изключения от ДПС Дал бяха сподвижниците му – народният представител Корман Исмаилов, проф. Людмил Георгиев и Тома Биков.

“Няма да се колаборираме с никоя политическа сила и ще предложим алтернатива на ДПС на предстоящите местни избори. Сега навсякъде в страната организираме по места срещи с наши поддръжници и редови членове на ДПС. След края на май ще обсъдим с представители на отделните региони под каква форма да участваме във вота през есента”, каза Дал.

Той отново потвърди, че пред него не стои целта да се разцепи ДПС, а партията да се изчисти от бившите агенти и сътрудници на Държавна сигурност. И като първа стъпка призова на предстоящия на 19 май в Джебел митинг хората да не допуснат до официалната трибуна част от идеолозите на т. нар. възродителен процес от “кликата” около лидера Ахмед Доган.

За такива там няма място, време е да се засрамят, заяви Дал. На следващо ниво общинските кметове на ДПС са се превърнали в партийни секретари и това е единственото нещо, което ме плаши, отбеляза той.

Според него в този си вид ДПС се е създало като нещо по-страшно от бившата БКП и това трябва да се промени. Със срещи като тази в Кърджали е поставено началото на края, а влиянието на ДС върху сегашния политически живот той смята че ще приключи на следващите парламентарни избори.

На въпрос дали се чувства като троянски кон на ГЕРБ, Касим Дал заяви, че не е имал никакви срещи и уговорки с представители на управляващата политическа сила, както и с други партии, и това дразни хора от кликата на Доган.

От 1993 г. съм приятел с Вежди Рашидов, но той не е член на ГЕРБ и аз държа на неговото приятелство, посочи Дал.

 

Източник:  http://dnesplus.bg/News.aspx?n=530282

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.