Home » Избрано

Начинаещи в английския, напреднали в авантата

2011.05.14 Няма коментари
Spread the love

Автор: Сергей Трайков

Когато видяха, че Бойко Борисов учи английски в колата си, депутати от всички парламентарно представени партии решиха да последват неговия пример и се записаха на езиков курс.

От понеделник, 21 март, Народното събрание се превърна в училище. В Парламента (!) започна преподаването на уроци за начинаещи и за напреднали народни представители, които по няколко часа на ден изучават английския.

Още веднъж напомняме, че става дума за уроци на депутатите, на онези високо образовани хора, които държат върховната власт в България и които творят законите в държавата, а не за техническия персонал от квестори и секретарки.

Впрочем за назначаването на обикновена секретарка със заплата от 500 лева сега всяка фирма изисква компютърна грамотност и владеене на английски плюс още един западен език.

Това изискване едва ли ще покрият и една трета от сегашните ни народни представители, които обаче получават много по-големи заплати от своите секретарки. Но като става дума за заплати, да не пропуснем да споменем, че този курс по английски струва цели 93 000 лева.

Това обаче изобщо не вълнува депутатите, защото за тях курсът е… безплатен. По стара традиция народните представители решиха отново да бръкнат в джоба на данъкоплатците и те да платят напъните им за изучаване на английски език.

Лошите новини за данъкплатците обаче не свършват дотук. Техният джоб ще бъде изпразнен още веднъж, защото освен чуждоезичния курс избирателите по същото време плащат и депутатските заплати – народните представители така са се изхитрили, че карат безплатния си курс в рамките на работното време.

Така те хем безплатно изучават английски, хем през това време им тече и заплатата, за която би трябвало да са в пленарната зала – за да да умуват как да съкращават разходите на данъкоплатците и как да излезем от кризата. Вместо това депутатите са отворили лакомо уста и прилапват близо 200 000 лева народна пара с обяснението “ние учим английски”.

Като говорим за депутатските уста, ако не споменем депутата от ДПС Гюнай Сефер, той със сигурност ще ни се обиди. Защото и капацитетът на неговата уста си го бива!

Факт, установен от източник, на който може да се вярва.

Само преди седмица Софийският градски съд прие счетоводна експертиза, направена на фирмата на Гюнай Сефер, доказваща, че той е злоупотребил с 337 945 лева. Депутатът от ДПС е обещал неговата фирма да построи седемкилометрово шосе от село Окорош до главния път Шумен-Силистра. И прибрал парите. Шосе обаче изобщо така и няма.

Бива си я наистина депутатската уста на Гюнай Сефер – да лапне без усилие цял път от 7 километра! Като нищо съдът ще му друсне една условна присъда! Впрочем нищо няма да му друсне, защото се сетихме, че той е народен представител, има депутатски имунитет и не може да бъде съден.

Може само да лапа.

Източник: Стършел

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.