Home » Авторски страници

Бербатов отново ще отличи децата от конкурса “Награди за успелите деца на България” – 2010

2011.05.04 Няма коментари
Spread the love

Футболната ни звезда Димитър Бербатов отново ще отличи децата с най-добри постижения на церемонията на “Награди за успелите деца на България” – 2010

София, 4 май, 2011 г. – Фондация „Димитър Бербатов” излъчи финалистите в областите Изкуства, Наука и Спорт. Отличени са и деца от българските училища зад граница, както и участници в социални проекти. Лично Димитър Бербатов ще награди общо 31 финалисти, от които 13 победители на церемония на 30 май 2011 година. В момента тече подготовка по събитието, за което децата трябва да потвърдят присъствието си до 8 май.

С всяка изминала година изборът на най-добрите постижения става все по-труден. Журито оценяваше одобрените номинирани деца в продължение на два месеца. Негов председател и експерт в област Наука и тази година е проф. Сава Гроздев – доктор по математика и доктор на педагогическите науки, председател на Асоциацията за развитие на образованието, член на УС на Съюза на математиците в България, председател на секция “Математика” към Съюза на учените в България. Експерт в областта на спорта отново е г-н Едуард Папазян, който от години оглавява секция „Спорт” на вестник „24 часа”. Нов член на журито е оценяващият изкуствата – това е г-жа Тотка Иванова, държавен експерт в дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието” в Министерството на образованието, младежта и науката. Освен посочените експерти, журито включва и трима представители на фондацията, в това число и Димитър Бербатов.

Журито гарантира на родители и деца, че оценяването традиционно се извършва напълно обективно, на база подадената от номиниращите достоверна информация. Водещите критерии са: завоювано място, авторитет на състезанието и брой постижения през 2010 г.

След третото ниво на преглеждане 658 номинации бяха окончателно одобрени по условията на третото издание на проекта „Награди за успелите деца на България” – 2010. Това са номинациите, които са направени в съответствие с формалните изисквания, подробно описани в уеб-сайта на проекта www.dberbatov.org/nagradi или на Еврочикаго (линк).
Броят на номинациите не съответства на броя на децата: от една страна някои деца са номинирани в повече от една от четирите възможни области, а от друга – има направени и групови номинации.
Проектът “Награди…” – 2010 се осъществява със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката, Асоциацията на българските училища в чужбина и на UNICEF и с официалното медийно партньорство на: БГ Радио, БТА, bTV Media Group, FoxLife, в. “24 часа”, Камара за визуална комуникация и защита на околната среда, информационните сайтове Vesti.bg и Sportni.bg и www.Eurochicago.com. За проекта про-боно работят компания е//маркетинг и ПР агенция „Юнайтед Партнърс.
Тази година марката Gillette отново застава зад възможността да подкрепя постиженията на децата в областта на спорта. Компания „Данон-Сердика” АД подкрепя постиженията на децата в областта на Науката.

За Фондация “Димитър Бербатов“:
Фондация “Димитър Бербатов” е основана с Учредителен акт на дарение от 07. 04. 2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.
Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.