Home » Избрано

Уорлик иска да чуе гласа и волята на българския народ

2011.04.27 Няма коментари
Spread the love

Искам да се чуе гласът и волята на българския народ. Така американският посланик у нас Джеймс Уорлик коментира предупрежденията на синия евродепутат и бивш външен министър Надежда Нейнски за „уговорени мачове” в политиката при предстоящите президентски избори. След конфликта между президента Георги Първанов и американския посланик в средата на миналата седмица, която бе предизвикана от грешка в превода по време на конференция по повод 20-годишнината на Атлантическия клуб, Уорлик заяви за Дарик, че изключително много уважава Първанов.

Уорлик не даде своята „прогноза” за „уговорените мачове” на предстоящите президентски избори, за които предупреди евродепутатът Надежда Нейнски.

„Тук не бих могъл да изкажа някакъв конкретен коментар освен това, че избирането на президент на страната е избор, който ще бъде направен от българските граждани. Искам да се чуе гласът и волята на българския народ и бих искал българите да изберат за себе си най-способните, най-добрите лидери за България”, заяви той.

След прехвърчалите миналата седмица искри между президента Георги Първанов и Уорлик, американският посланик у нас даде своята оценка за работата на държавния глава. „Изключително много уважавам президента на България”, коментира още той.

Джеймс Уорлик присъства на подписването на Меморандум за сътрудничество в областта на горите между Лесотехническия университет и Орегонския университет. Проектът е на стойност 212 000 долара и се финансира от Фондация „Америка за България”.

Източник: DarikNews.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.