Home » Избрано

Населението на България намаляло с половин милион. Над 400 000 българи емигрирали за 20 години

2011.04.05 Един коментар
Spread the love

Населението на България е намаляло с близо 582 хил. души за последните десет години. Това показват експресните данни на Националния статистически институт (НСИ) от националното преброяване през февруари тази година

Според тях към 1 февруари в България живеят 7 351 633 души.

Най-много е нараснал делът на хората над 65 години, или над пенсионна възраст, сочат данните на НСИ.

Преди десет години те са били 16.8% от населението, а сега вече са 18.9 на сто. За последните десет години са емигрирали близо 193 хил. българи, съобщиха още от НСИ.

В най-големия град в страната, София, живеят над 1.27 млн. души. Населението на Пловдив е близо 332 хил., а на Варна – 330.5 хил.

За периода 1992 – 2011 г. емиграцията се оценява на 410 472 души, сочат експресни резултати от националното преброяване, представени на пресконференция в Националния статистически институт (НСИ).

Проявяват се интензивни миграционни процеси. Емиграцията се оценява като изменение на броя на населението, дължащо се на броя на лицата, които отсъстват от страната за период, по-голям от една година към датата на преброяването.

За целия период от 1992 г. до 2011 г. поради отрицателния естествен прираст населението намалява със 733 784 души.

За периода между преброяванията през 2001 г. и предходното през 1992 г. намалението на населението поради отрицателния естествен прираст е с 344 697 души.

За периода 1 март 2001 г. – 1 февруари 2011 г. намалението на населението поради влиянието на този фактор е с 389 087 души.

Най-същественият фактор за намаляването на населението са измененията в равнищата на раждаемост и смъртност.

Намалението на броя на населението започва от 1990 г. и намалението на населението поради естествения прираст значително превишава фактора външна миграция, отбеляза Финка Денкова – директор на Дирекция “Демографска и социална статистика” в НСИ.

Източник: http://kafene.net/

One Comment »

 • borsi said:

  “Националната” стъкмистика в опит да скрие геноцида в България

  Току що слушах поредния зловещ виц на управляващата от 22 години страната престъпна и кръвожадна шайка дегенерати.

  Според НСИ от 9 милиона преди 20 години сме спаднали не на под 7 милиона, а на 7 351 234, като вероятно тези 234 са броя депутати в парламента добавени за повечко цвят в тази национална лъжа.

  Според НСИ – \"Отрицателния прираст се бил дължал не на емиграция!\"

  И това при условие, че от 100 студента учещи в чужбина, се връща само 1 обратно, а от младите хора които познавам, около 50 % искат да заминат в чужбина за да работят и живеят, ако не нормално поне не мизерно.

  Това преброяване е абсолютна измислица, но не това е страшното, а това как управляващата от 22 години човеконенавистна и мразеща българите хунта съставена от дегенерати, престъпници, убийци, техните семейства и наследници се опитват да прикрият престъпленията и геноцида си срещу цял един народ.

  Дори от НСИ признаха с половин уста, че много от българите живеещи в чужбина са броени за местни жители.

  Данните за градовете също според мен не са верни по няколко причини.

  Слабото население което според стъкмистиката ни имаме в големите градове на страната, въобще не съответства на обезлюдените селища в страната и жителите които те са имали в края на 80 те и началото на 90- те години!
  Много интересно, как според стъкмистиката едни хора ги няма вече във Видинско и Плевенско, а в същото време не се появяват в София или Варна, но не са и заминали за чужбина, а се намират явно някъде по пътя, за да се измъдри тази цифра над 7 милиона. Къде са тези хора според статистиката на дегенератите-убийци така и не става ясно!
  Цялата работа ми смърди на защитата от Нюрнбергските процеси; \"Избихме не 4 милиона, а само 2 …\", или нещо такова.

  Истината е; Мъртви и прокудени от родината си българи!

  Интересно и как са борени и така любимите на политическата шайка – цигани в страната, при условие, че много от тях нямат дори лична карта, а тези които имат такава, се водят по регистрация по 50-100-150 човека на един адрес по изборите?!
  Като жители на кой град или селище се водят жителите на гетата в големите ни градове и кой всъщност е правил преброяване в тях?!

  Все въпроси на които “националната” ни стъкмистика няма да отговори, едно по липса на каква да е компетентност и второ като слуга на управляващата страната ни човеконенавистна псевдо-аристократична прослойка .

  Тия са уникални идиоти: http://borsi.blog.bg/novini/2010/01/15/tiia-sa-unikalni-idioti.473017

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.