Home » Е-Списание

Красимира Стоянова в САЩ: Veni, vidi, vici. Пловдив я очаква.

2011.04.19 Един коментар
Spread the love

След като омагьоса с гласа си Чикаго и Карнеги Хол, велиолепното българско сопрано Красимира Стоянова отпътува за Европа, за да гостува в Пловдив и в Амстердам

Завърши краткото гостуване в САЩ на Красимира Стоянова, която в средата на април заедно с Чикагския симфоничен оркестър с диригент Рикардо Мути имаше 3 концерта в града ни, а в края на миналата седмица и едно изпълнение в Карнеги Хол (Ню Йорк). Всички музикални критици и любители са възхитени от гласа и майсторството на българката. Медиите пишат за нея и за диригента Мути само в превъзходна степен. Ето няколко реда от публикуваното до днес за концертните изпълнения на «Отело» от Джузепе Верди:
Блестящото сопрано Красимира Стоянова стопи всички сърца с нейната пленителна, дълбоко чувствена Дездемона. Надявам се Лирик Опера да я ангажира за друга голяма роля на Верди като тази. Джон вон Райн /в-к Чикаго Трибюн/
Дълбоко лиричния глас на Красимира Стоянова внушава безнадеждност, смирение и любов към героинята й. Особено ярко брилянтното сопрано звучи в последния дует с Отело Gianellanote, известната балада Piangeacantando и в молитвата Ave Maria. Гласът на Стоянова е перфектен във всички регистри, а нейното пианисимо я нарежда сред най-великите певици.Сергей Елкин.
Нейният глас и сребристи нюанси на пеене звучаха като лекарство за душата.Георг Лумис.
Концертите бяха изключителни и даже фотографиите от него говорят за това.
KrassimiraSt

На сцената имаше повече от 200 души (включително и 30 деца от детския хор), а за инструментите тежащи над 15 тона бяха наети специални камиони.
Преди да отпътува обратно за Европа успяхме да се чуем с певицата, за да разберем впечатленията й от оркестъра и диригента, като и да научим плановете и за в бъдеще.
Красимира Стоянова бе любезна да сподели за Eurochicago.com, че е много щастлива да пее под ръководството на Мути и че за всеки изпълнител подобни събития остават в паметта му. Тя ни съобщи още, че през 2012 година планува да остане по-дълго в града ни (септември – ноември), а сега и предстои гостуване в България, където на 26 април ще пее на пловдивска сцена. През май и юни тя е поканена в Холандия и ще пее на сцената в Амстердам.


.

One Comment »

 • Pesho said:

  КОНЦЕРТ НА КРАСИМИРА СТОЯНОВА (СОПРАН) – СОЛИСТ НА ВИЕНСКАТА ОПЕРА

  Дата: 26.04.2011

  Диригент
  Павел Балев

  Солист
  Красимира Стоянова – сопран

  В програмата:
  П. И. Чайковски, Н. Римски-Корсаков, А. Дворжак, Б. Сметана, П. Хаджиев

  Държавна опера – Пловдив запазва правото да променя програмата.

  Билети на касата в Концертна зала. Информация и
  заявки на тел. 032/ 62-55-53

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.