Home » Избрано

Граждански комитет зове за дебат за атомна централа

2011.04.19 Няма коментари
Spread the love

Писмо до премиера Бойко Борисов, с настояването незабавно да спре осъществяването на проекта за АЕЦ “Белене”, изпрати граждански комитет от експерти и общественици, обединени около каузата за неговата нецелесъобразност.

Под текста, публикуван в “Дневник”, са се подписали Димитър Иванов, Едвин Сугарев, Красен Станчев, Красимир Лаков, Петко Ковачев, Иван Сотиров, Георги Ганев, Евгений Михайлов, Огнян Минчев.

Повод за това писмо е нашето твърдо убеждение, че реализацията на проекта АЕЦ “Белене” трябва незабавно да бъде прекратена, поради нецелесъобразност. Само това може да ограничи щетите, които ще претърпи България от този проект, пишат от гражданския комитет.

Реализацията му би означавала пълна енергийна, а следователно и политическа зависимост на България от Русия, смятат инициаторите и сочат някои от най-отрицателните страни на този проект.

Проектът “Белене” се придвижва към този завършек от три български правителства, с активната подкрепа на Президента Първанов, но има всички изгледи той да се окаже най-големия икономически и политически провал на българския преход, отбелязват авторите.

Мислите ли, че сега е моментът да се направи най–голямата беля, питат от гражданския комитет.

Въпреки мащабната пропагандна кампания, водена от заинтересованите това да се случи, българското общество остава зле информирано и му се внушават подвеждащи тези, смятат авторите на писмото и приканват премиера да разговаря с тях, за да изложат аргументите си.

Източник: http://kafene.net/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.