Home » Избрано

„Чудесата на Чикаго“ в Хасково

2011.02.02 Няма коментари
Spread the love

На 28 януари 2011 г. от 18.00 часа в галерия “Модулор” ( гр. Хасково, ул. “Оборище” 35) фондация “Приятели на Чикаго” и фондация “Перпериконе” организирахa публична лекция на Иван Сотиров, Генерален консул на България в Чикаго (2005-2009), на тема: “ЧУДЕСАТА НА ЧИКАГО”. Повече от шестдесет души бяха дошли да чуят разказа за най-новото чудо на Чикаго – Милениум парк. Паркът на хилядолетието (Millennium Park) е най-големият парк в света, построен върху покрив. Наистина е впечатляващо – 100 декара парк върху покрива на една железопътна гара и огромен подземен гараж. Милениум парк, който е разположен в сърцето на Чикаго, е много повече социално-културно средище отколкото място за разходки като Борисовата градина в София. През 21 век обаче само паркове от този тип може да съперничат на Интернет и да се конкурират с Фейсбук. Не е чудно, че всяка година три милиона души се забавляват в Милениум парк. Паркът прави Чикаго още по-привлекателен за туристите. През 2008 година 44 милиона американци и почти милион и половина чужденци са посетили Чикаго, като приходите от туризма за града са достигнали 12 милиарда долара.

Mузикално-кулинарният джем “Чудесиите на Тракия”, който се състоя след лекцията в галерия “Модулор”, намираща се на първия етаж на Арт Центъра, бе възможност всеки от присъстващите да се включи като изпълнител или ценител на изкуството, хубавото вино и вкусната храна. Народните танци на Делчо и Елена Попова, както и изпълненията на пиано на Дарина Параскова бяха оценени високо от присъстващите.

iv_sotirov001

Източник: www.friendsofchicago.org

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.