Home » Е-Списание

Празникът в Чикаго

2010.12.27 Няма коментари
Spread the love

Хиляди българи се стекоха през празничните дни към двете православни църкви в Чикаго “Св.Иван Рилски” и “Св. София”, традиционно да отбележат Рождество Христово (Коледа).

Множество народ – и млади, и възрастни – влезе в радостта на тържеството, като се стече в храмовете за молитва, за да запалят свещичка и се поздравят с думите: „Честито Рождество Христово!” Те дойдоха да се помолят за здраве и щастие в семействата си, за любов, за благоденствие и щастливо бъдеще, а пазилите пост – да се пречестят.
Празнична Рождественска света литургия беше отслужена и в двата храма. Накрая на службите свещениците раздаваха анафора, поздравяваха присъстващите с Рождество Христово. След приключване на литургиите в залите при цървите имаше богат обяд, както подобава – печени прасенца и пуйки. Научихме, че залите се готвят да посрещнат също стотици българи и в Новогодишната нощ.

През почивните дни много от съгражданите ни канят гости, ходят на именни дни организират веселия. Ревностните християни в Чикаго хранят искрена вяра, както в Бог и Неговата сила, така и в доброто у хората.

По-долу можете да видите снимки от заснежено Чикаго и двата храма (за да ги видите по-големи кликнете с мишката върху тях). Първите четири (по две от всяка колона) са от БПЦ “Света София”, а последните – от “Свети Иван Рилски-Чудотворец” .

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.