Home » Избрано

Как да посрещнем 2011 – годината на Заека

2010.12.30 3 коментара
Spread the love

Според китайския лунен календар 2011 година ще премине под знака на Белия Заек (Котка)
На власт идва най-големият късметлия. Годината на Заека слага край на черната серия и носи чистота, покой, справедливост, любов, доверие и нов – приятен вкус от живота.
Съгласно китайския (източния) лунно-слънчев календар, започва на 3 февруари 2011 година и завършва на 22 януари 2012 година. 2011 година е четвъртата от третия 12-годишен цикъл от 60-годишния период, започнал през 1984 година, съгласно източния лунен календар. Началото на китайската Нова година не съвпада с традиционния календар и никога не започва в един и същ ден.
Цвят: Бял; Космически елемент: Метал; Щастливо число: 2
Положителните качества на Заека: силно интелектуално развит, дружелюбен, романтичен и много лоялен    към тези, които обича
Отрицателни качества: неспокоен, страхлив и прекалено зает със себе си.
В някои от източните страни годината на Заека често се нарича и година на Котката. И това е точно заради извънредната и несломима жизнеснеспособност на този знак. Котката винаги пада на лапите си (и никога по гръб) и мигом, все едно нищо не се случило, се изправя. Всеки знае мита за деветте живота на котката. «Живее си като домашна котка» – казват по цял свят, и с това изразяват утвърдената същност и отличителното качество на родените под този знак. Заекът задължително намира начин да получи от живота толкова удоволствия , колкото са му нужни, за да е напълно щастлив. Той е любител на уюта и комфорта, може да превърне и най-неугледното място в царски палат.

Какво да предприемем през 2011
Заекът е изключително страхлив, но въпреки това много гостоприемен. Цени уюта и спокойствието, затова през тази година канете най-близките си хора. Заекът е дипломатечен и не е скандален и за да получите уважението му трябва да се съсредоточите върху реалните дела. Заекът е романтичен и предан, за това браковете, сключени през настъпващата година, ще са особено хармонични.
Тъй като Заека е умен и талантлив в много сфери, той ще покровителства хората на науката и творчеството, професионалисти в дейността си. Но е нужно да се спомене, че той е и доста страхлив, затова и много, особено родени под този знак, ще е много трудно да вземат сериозни решения.
Заекът е символ на изобилието, потомството и спокойствието. След 2010 – годината на безспокойството на Тигъра, настава по-мирно време. Заекът е знака на отварянето. През тази година очаквайте по-добро настроение и нови запознанства. Годината е благоприятназа различни срещи, преговори, сключване на сделки. Само в тази година всяко вложение, ще се възвърне с лихвите. В същото време, плановете и намеренията трябва да се пазят в тайна. Ограничавайки разходите си, ще съумеете да се справите с материалните затруднения. Ако реагирате гъвкаво и уверено ще имате възможност за професионален напредък.

Какво ни чака в годината на заека

В годината под знака на Белия метален Заек много неща рязко ще се изменяттрябва да очакваме плавно развитие на събитията, дори понякога – и пълен застой.   През годината се предполага, че няма да има държавни преврати, площадни стрелби, масови демонстрации, генерални социални реформи. Основната тенденция за годината на Заека се очаква да бъде любовта във всичките й проявления – от кулинарните и сексуалните изкушения до нови тенденции в изкуството. Под покровителството на Заека процъфтяват музите.  Ще бъдат възстановени много изгубени приятелски връзки, ще се случат нови запознанства. Децата, родени през тази година, ще бъдат надарени и добри, но свободолюбиви – те ще се стремят на всяка цена да се сдобият с независимост.

 

Как да посрещнем годината на Заека
Той е много гостоприемен и цени домашния уют и красотата. Поради тази причина ви съветваме да поканите у дома в Новогодишната нощ хора, които са ви близки.
На празничната маса е добре да присъстват ябълки и зърно. В никой случай не гответе заек, за да не разбудите в миролюбивия Заек Тигър. Въобще за предпочитане са постните блюда, в които особено присъства зеленина.
Тъй като елементът на 2011 г. е металът, в декорирането на дома използвайте детайли от метал – вази, или свещници, например.
За посрещането на годината на Заека, е подходящо дрехите да са от памук или вълна в леки пастелни нюанси, въпреки, че се допускат и жълто, кафяво, сребърно, бежово, синьо и оранжево.

ivaylamedia.blogspot.com
bgvesti.com

Източници: ivaylamedia.blogspot.com  и bgvesti.com
Още по темата:
Как да посрещнем 2012 – годината на Дракона

3 коментара »

 • Мая said:

  2011 г. е годината на Сребърния или още Белия заек. Сигурно ще си помислите, че оттук може логично да заключим, че дрехите ни трябва да са в тон с тези цветове, но това не е така. Напротив, годината на Заека/Котката ни предоставят по-богат избор.
  За да посрещнете порядъчно годината на Заека, да се вгледате по добре в цветовете. Най-известен е белият заек с червени или сини очи, но има и зайци, които са на цвят – черни, кафеви, сиви, сребристи, светлосини, жълти и т.н.
  Най-добре е да се преоблечете в костюм на заек или котка!

 • София said:

  Добре е да се сложат и цели моркови под елхата и на празничната трапеза

 • rozaly said:

  Годината та заека идва чак на 3.02.2011
  Така, че какво ще облечете на 31.01.2010 е все тая

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.