Home » Избрано

Играта на играчите

2010.12.09 Няма коментари
Spread the love

Автор: Йорданка Димитрова

Играта на кукловодите се обърка през последните дни, тъй като повечето знакови фигури решиха да продължат самостоятелно или поне да запазят статуквото си в страната. На пръв поглед незначителни събития, които дори изглеждат и несвързани, дават една обща картина, която никак не е розова.

На 2 декември, на Четвъртия международен медиен форум за Югоизточна Европа – “Достъп до информация – източници за разследващата журналистика”, състоял се в Будапеща, бяха изнесени данни, както за действията на т. нар. братя Галеви, така и информация за Цветелина Бориславова и връзките й със заводите „Актавис”. По думите на адвокат Антон Сираков, в дупнишкия клон на компанията все още се произвеждат амфетамини, за чието разпределиние, отговаряли Галеви. Оттам и връзката им с премиера…

На същата пресконференция двама пострадали от атаките на дупнишките бизнесмени, споделиха страха си от бившите барети, припомняйки техни минали действия. Това са журналиската от в. „Струма” Лидия Павлова и таксиметровият бос Пламен Миланов. И двамата са на мнение, че ги грози сериозна опасност в момента на пълното оневенияване на бившите барети, но ответният удар бе дори по-бърз.

Информацията за шокиращата пресконференция излязоха в „Медиапул” на 3 декември.
На 6 декемри в Дупница е подпалено такси и таксиметровият шофьор веднага обвинява Пламен Миланов за случилото се.

Това е само никому неинтересната информация, касаеща единствено компроментирания, в много отношения първи свидетел срещу бизнесмените – Миланов. Но ден по-късно друга новина, за която се твърди, че е подготвяна отдавна, излезе като водеща.

Цветелина Бориславова се раздели с акциите си от СиБанк, в полза на белгийската група КВС, която вече освен, че държи мажоритарен дял в банката, ще има пълен контрол над нея.

На пръв поглед двете неща нямат връзка, но ако приемем, че информацията на Сираков е вярна, то може да се направи извода, че всяка една от страните, занимаваща се със синтетична дрога, е решила по някакъв начин да си разчисти пътя.

От една страна Галеви, които трябва да кротуват в момента и затова използват друг, се опитват да премахнат един от най-важните свидетели срещу тях, като той бъде подведен под отговорност за палеж. Така успяват хем да се отърват от Миланов без да се месят пряко, хем да изплашат останалите, които виждат, че ситуацията в Дупница е непроменена от 1994 г. А и да докажат на висшестоящите си партньори, че не могат да бъдат пренебрегвани толкова лесно.

От друга страна – Бориславова си продава акциите в най-напрегнатия за ГЕРБ момент и остава извън всички схеми. „Не смея да кажа точно на кого е това предприятие, защото беше купено от “Актавис”, а в “Актавис има много голямо влияние една небезизвестна дама, която макар и да не е обвързана с брак с премиера на България, все пак е негова другарка в живота – Цветелина Бориславова. Знаете, че Тор Бьорголфсон държеше “Актавис” и Цветелина Бориславова беше една от приближените му, от нея той купи акциите в “СИБанк”, казва по време на пресконференцията още адвокат Сираков.

И като се знае, че в България всяко чудо е за три дни, след седмица никой няма и да помни какво точно се е случило. Въпреки чудовищното обвинение, макар и не директно, че премиерът на страната може пряко да е замесен с разпространението на синтетична дрога.

И ако само за момент си представим, че това е вярно, дали не се опитва да се отърве от неблагонадежните си вече партньори, с придошлата му мощ покрай създаването на нови дружества, свързани с газта, идваща от Русия. Не говоря само за дупнишките партньори, а и за кукловодите, свикнали да ръководят мероприятията изкъсо.

Не е ли техен бърз ответен удар новината, че БСП дава Цветанов на прокурор за използване и разсекретяване на СРС. Както и жалното опяване на Първанов, че случващото се през последните седмици е само върхът на айсберга.

Къде е в цялата тази схема Алексей Петров. В посредните скандали името му не е замесено. А от година насам беше винаги в новините.

Страшно е не преразпределянето на наркопазара. Страшно е преразпределянето на страната ни като цяло. И съвсем скоро ще разберем кой ще го отвее вятърът, кой е прекалил в претенциите си и кой се е полакомил за повече пари.

Всички дотук изброени, доказаха в различни моменти, че парите са основната им движеща сила, а скруполите са недопустими в тази игра. Така че интересното предстои. И разкритията ще са шокиращи, защото залогът е огромен – България, земя като една човешка длан.

Източник: http://kafene.net/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.