Home » Авторски страници

БЪЛГАРИЯ НА БЕРМУДСКИЯ ТРИЪГЪЛНИК

2010.12.23 Един коментар
Spread the love

Отминава поредната усилна година за целокупния български народ, доколкото това имагинерно понятие вече има някаква стойност сред неговия политически „елит”, довел държавата до фалит. Сбъднаха се усилията на няколко български правителства: капитани, полковници и генерали да отблъснат иманентната българска интелигенция от руля на тласкания към Бермудския триъгълник крушенчески кораб „България”. Обективни социологически прогнози посочиха, че през 2050 г. ще сме малцинство в собствената си родина… Не е фатално, имайки в предвид световната глобализация и етническо пъстроперие на съвременния Метрополис. Може да се сравни с нещо подобно… „нашата мила, родна страна”. Че е една, една е, но като неслучила на алтернатива. Независимо от абсолютния фарсов цинизъм на управляваща каста, където мафията е съучастник в канибалското изтребление на героичната нация, ДУХЪТ Е НА НИВО! Ето как Алековия Бай Ганьо за пореден път се оказва уникално витален и жилав, „тъмен балкански субект”. Не Иван Костов, още по-малко Сергей Станищев, а най-менше – средищният сокол Ахмед. „Архитектите” на „уникалния” демократичен преход са предполагали, че небостъргачът ще рухне под ударите на световния масонски заговор. Нейсе, нашенецът Бай Ганьо оцелява, притиснат от бремето на безскрупулните си избраници и перманентната социално-икономическа криза. Вече отлично знаем, че сме наивници да вярваме в утопията, наречена демокрация. Томас Мор и Томазо Кампанела няма да ни отърват от изкуплението. Девственият граждански морал беше похитен от верблюдите на ДС. И до днес цензурата е в действие. Местен градоначалник финансира с парите на данъкоплатеца и от европейски фондове съмнителна литературна продукция, сякаш „arbiter elegantiarum” на изящния вкус. Аналогично – „старчоци от БАН” /по министър Дянков/ спират докторантура на талантлив млад изследовател, без да посочат мотиви. Парите по кандидатстването надлежно са внесени по сметката на „престижната” институция, за да изхрантути новоприетите „свои учени- търтеи” на ясла. Сякаш бащиния, като в Татово време. Областен координатор на победната партия и депутат назидателно порицава интелигент, че мястото му не е сред членовете й!!! Възхитително чорбаджийско чувство за сексизна собственост имат „преуспелите” в кариерата и бизнеса. Защо не станах полицай?
Наближава най-светлият християнски празник… Коледа е време за равносметка. Наближават Новата 2011 година и ВСЕНАРОДНИТЕ ИЗБОРИ, където старите политически трупове ще се жизнеутвърдяг аритметически, а нас ни няма никакви, сънародници наши. Как да се отървем от безпощадния бирник? Андрешко се оказа сейрджия-бог за последните 20 години. Било е и по-зле – 5 века – ПЪРВИ в света по последност. Това не е причина да се забравяме. Вие сте далече от нас, а ние сме изоставени свише… Надеждата се ражда последна! Бъдете щастливи през Новата 2011 година!!!
Тъпан ще бие, гайда ще ручи – в БЪЛГАРИЯ! Дано алармата стигне до вас!

© Валери Иванов

One Comment »

  • Ник said:

    Вече отлично знаем, че сме наивници да вярваме в утопията, наречена демокрация.

    Демос на гръцки първоначално (в зората на демокрацията) е означавало градска паплач. Кратос, както е известно, е власт.

    Така че демокрация означава власт чрез използуване простотията на градската паплач.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.