Home » Избрано

СУГАРЕВ: ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ ЩЕ ПЛАТЯТ С ЖИВОТА СИ, АКО НЕ ПОБЕДЯТ ПЕТРОВ

2010.10.25 Един коментар
Spread the love

Един прокурор беше убит в тази битка, може да пострада и политик
Не изключвам възможността нещо да се случи с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и премиера Бойко Борисов, ако топобвиняемият на България Алексей Петров се появи на бял кон.
Имаше един висш прокурор Николай Колев, който се противопостави на бившия обвинител номер едно Никола Филчев и на Алексей Петрови и плати с живата си, така че не бих се изненадал да бъде посегнато и на висше политическо лице, коментира ексдепутатът от СДС Едвин Сугарев по бТВ тази сутрин.

Според него пипалата на “октопода” в съдебната система все още са силни и това е причината бившата барета да е пуснат под домашен арест.

Ако имаше правосъдие Филчев трябваше да е зад решетките поне заради две убийства – едното е на Николай Колев, а другото на ямболската адвокатка Надежда Георгиева.

Известно е, че Филчев не беше добре с психическото си здраве и често имаше избухвания, беше способен на какво ли не по време на пристъп, дори и на физическо насилие, заяви Сугарев. Според него в такова състояние е убил Надежда Георгиева, с която са били и интимно близки.

Тя е била служител на Алексей Петров и се е занимавала с доста странни сделки, свързани с отнемане на имущество с фалшиви нотариални актове, за които обаче си е водила записки и така е натрупала доста компромати дори и срещу магистрати.

С това е станала опасна и със сигурност нейното убийство е било златния шанс на Алексей Петров да постави под зависимост Филчев и той го е направил, убеден е Сугарев.

Той се мотивира с думите, че когато са открили трупа на адвокатката се е оказало, че всички следи са били изчистени очевидно не от случаен човек, а от някой, който знае как се прави това. Отговорът за замитането на следите е в това, че тя е била служител на Алексей Петров.

Нищо обаче не може да бъде доказано по този случай, защото той е гледан по много особен начин. Имаше 5 наблюдаващи прокурори, трима следователи се смениха, делото беше засекретено, както се прави с дела, които са свързани със заплаха за националната сигурност, добави Сугарев.

В правителството на Борисов двама души носят цялата тежест – вицепремиерите, и атаката е много силна срещу тях, защото се знае, че ако пострадат ще се срити всичко. Има силни политически интереси и то е извън това Алексей Петров да оцелее, коментира Сугарев.

Той смята, че атаката идва от БСП, защото партията е в лошо състояние и целта е ГЕРБ да рухне така, че хората отново да нямат алтернатива и да гласуват за тях.

Парадоксално е положението в страната, защото човекът с най-висок рейтинг Цветанов е принуден да се оправдава за разни хонорари и проблемът е в това, че той трябва да се обяснява пред един човек, който е сочен за глава на българската мафия, настоя Сугарев.

Борисов следва моментния си политически интерес и не го интересува нищо друго – Петров ту е лоялен гражданин, ту мафиот, каза той. Едва ли Петров е заинтересован Борисов да стане президент, освен ако не са се разбрали, което макар и малко вероятно, не е невъзможно, добави Сугарев.

Според него Петров е натрупал милиони левове с рекет и проституция, а в ДАНС е бил водещ офицер, нарочно поставен, за да следи политически и да пълни партийна каса.

Едвин Сугарев припомни, че през 2002 г. стрелбата срещу Петров вдигна на крака ръководството на МВР, главния прокурор Никола Филчев и де-що има отговорни хора в държавата.

Спешно беше свикан и НИС на СДС и тогава генерал Атанас Атанасов трябваше да го характеризира и той го направи като описа Петров като отмъстителен гангстер, а след това с политическата кариера на този генерал беше свършено.

Това стана с помощта включително и на Надежда Михайлова, която тогава беше председател на СДС, каза още Сугарев.

————————————

ОГНЯН СТЕФАНОВ: ЧУХ, ЧЕ БРАТЯ МАРГИНИ МИ ПОДАРИЛИ ДЖИП!

Тайни агенти като Алексей Петров продължават да имат неограничена власт в държавата, смята пребитият журналист.

Няма журналист, който да не е минал през понятията „носна кърпичка”, „пощенска кутия”, „поръчков”, „купен”, колкото и да се прави на велик и честен.

На 22 септември 2008 г. журналистът и главен редактор на сайта Frognews Огнян Стефанов бе пребит с чукове зад столичния басейн “Спартак”. Възстановяването му продължава до ден днешен, както и издирването на нападателите му.

В своя книга Огнян Стефанов си позволи само да разкаже как Алексей Петров го викал на разпит в ДАНС и с поведението си му внушавал да внимава какво пише и какво мисли.

– Делото срещу Алексей Петров подозрително се точи и мнозина почват да се питат той ли действително е баща на “Октопода”.
– Нямам намерение да бъда профайлър на Алексей Петров. Освен това човекът е болен, очакват го операции. Преди години имаше сериал „Богатите също плачат”. Социологически проучвания в Русия показали, че най-много на филма хлипат и съчувстват на героите бедните. Нямам намерение да пея в някакъв сополив хор. Приемам, че понякога и железните хора, божествата, „иконите” също имат здравословни проблеми. Надявам се, че Петров си е плащал здравните вноски, защото Юри Галев не беше плащал и лечението му в „Пирогов” платиха съвестните граждани с мижавите заплати, които треперят пред лекарските кабинети дали някой ще им обърне внимание.

– Наскоро обвиниха шеф на борда на директорите на “Слънчев бряг” АД Младен Мутафчийски и ваш съдружник във “Фрогнюз” , а покрай него и вас самия , че сте източили чрез сайта “Фрогнюз” 1 млн. лв. от държавата. Каква е вашата версия за тези обвинения от новата управа на “Слънчев бряг”?
– Има подписани договори и нека съответните институции и органи се произнесат дали има нарушения на закона. Всички медии по света и у нас се издържат от реклама.

– Тези обвинения ли са причината да се “скарате”, както се твърди, с Младен Мутафчийски? Всъщност вярно ли е, че сте развалили отношенията си и защо, ако е така?
– Скарали сме се, направо не можем да се гледаме.

Очаквайте „Троянска война”.

– Със сигурност обаче развалихте изключително близките си отношения с главния редактор на “Галерия” Кристина Патрашкова? Кажете какво ви сближаваше и какво ви раздели? Защо Патрашкова ви обърна гръб?
– Не знам. Чувам, че издирвали с всички сили и средства компромати. Вече обявиха, че братя Маргини ми подарили луксозен джип заради някакъв анализ. Не познавам братята, но оценката, че за един анализ се плаща толкова, ме ласкае. Дано в „Галерия” им плащат по същата тарифа, че и по-висока. Талантът понякога не знае граници.

– Вярна ли е информацията, че започвате да издавате седмичник “Опасните”, финансиран от т.нар. Евелин Банев – Брендо, за да ударите “Уикенд” и “Галерия”? А може би не заради това. Защо стартирате ново издание и какво ще стане със сайта ви Frognews?
– В момента нищо не правя, освен гимнастика и процедури. Колкото до Ивелин Банев-Брендо – не, не правя вестник с него. “Фрогнюз” се списва от няколко човека.

– Защо напоследък новите издания, които тръгват, вземат имената на разработки на службите?
– Знам само за едно. Отговорът е в компетенцията на психиатри и патолози, може и уролози…

– И вашето издание ли ще се опитва да съчетае жълто и сериозно? Кое е жълто и кое сериозно в днешните български медии и изобщо какво се случва с българската журналистика?
– През последните години ако има нещо добро, което да се случва на журналистиката, то това са жълтите медии. Тиражите показват на кого вярва читателят. Пускат се и много лъжи, но в България лъжата е богиня. Може би защото всеки човек послъгва още от малък. На най-голяма почит у нас се радват най-големите лъжци и манипулатори. Това е начинът обаче да се кажат и много истини. Ако директно произнасяш истини, трябва да си луд. Иначе ще те пречукат – по различни начини. Понякога

оплюването е продължение на убийството с други средства!

– Г-н Стефанов, наскоро споменахте, че вече сте наясно кои са хората, които извършиха покушението срещу вас. Можете ли да назовете имената им, както и поръчителите на побоя?
– За себе си съм наясно. На 22 септември в семейството ми „чествахме” 2 години от опита да бъда убит. Кой друг се интересува от това? Никой. Очаквате да назова имена, които трябва да посочи разследването и прокуратурата. Медиите също, защото доста колеги знаят за какво става дума. Някои от тях са заплашвани.

Искате аз да назова имена, за да стане интервюто сензационно, да предизвика скандал. Кой го е еня, че някой бива убиван, омаскаряван и пр. Щом са го пребили, значи е имало защо. Пребиха собственика на варненския хотел „Черно море” Кочо Мучев също с чукове. Не е разкрит нападателят, но никой не пита дали бизнесменът е имал проблеми с хора, близки до властта, например.

Пребиха като куче и управителя на болницата в Ботевград д-р Филип Филев. Пак нищо, освен някакви версии дали няма нещо, ама той не е ли… и прочее простотии. Потрошиха и манекенката Деси Зидарова. Пак същата опера – тя сигурно си го е заслужила. Не разбираме ли, че хорското бездушие влива адреналин у убийците и поръчителите.

Доскоро смятах, че разследването е пратено в девета глуха. То така и беше, но след един разговор неотдавна вярвам, че нещата ще се променят.

– Чии интереси засегнахте и с какво по-точно предизвикахте тази агресия? С какво сте опасен?
– Всеки журналист е наясно, че като работи този занаят няма как да е удобен на всички. Няма такава журналистика. Засегнатите в различните ресори може просто да те мразят, но когато настъпиш интереси, пообъркаш сметки на хора, които се считат за недосегаеми от закона – те убиват. Това на кого не е ясно…
Моето беше убийство, извършено по „специален” начин – като послание, за назидание и пример на останалите. Демонстрация на недосегаемост.

– Защо набедиха точно вас, че сте автор на статиите в сайта “Опасните”, където излязоха потресаващи неща за президента Първанов, за оръжейни босове и тайни агенти, и защо вашият зам.-главен редактор Александър Иванов уверено потвърждаваше това?
– Който и да е автор на статиите в този сайт, днес част от тях се съдържат в обвиненията към „Октопода”. Дали е съвпадение – не знам. Никой не си направи труда да провери поне част от написаното. Не, просто милион пъти ми се задава един и същ въпрос: ти ли стоиш зад „Опасните”? Какво значение има кой стои?

Не е ли по-важно да се разбере кой е крал като за световно от държавата, кой се е подигравал на законите, кой е мародерствал пред очите ни, рекетирал е и пр. Колкото до А. (Александър – Огнян Стефанов не желае да споменава дори цялото му име – б.а.) Иванов нещата са следните: докато работеше при нас, бях за него учител и пример. Когато трябваше да се разделим, защото не си изпълняваше задълженията плюс още куп причини – се превърнах в най-големият гадняр.

– Вие имате ли версия чий беше сайтът “Опасните” и кой е насочил вниманието на ДАНС към вас заради него?
– ГДБОП започва да търси около

„Опасните”, когато жалба там е подал бизнесменът Петър Манджуков.

Питам се толкова ли отзивчиви биха били от ГДБОП, ако гражданин от „Люлин” се оплаче, че неизвестни са го наклеветили или нещо подобно? Така или иначе ДАНС се намесва, изземва папката с разследването, подслушванията и пр. и слага началото на т.нар. „Галерия”. Всички са били наясно, че преследват нещо заради личните интереси на някой облечен във власт, но се опитват да придадат на репресивните действия характер на загриженост за националната сигурност. Някои публикации в „Опасните” били съдържали класифицирана информация. Не се казва дали е вярна или не, а че е класифицирана. Усещате ли тънката разлика… Адвокатите, чиито услуги и съвети ползвах по това време, бяха категорични, че няма наличие на класифицирана информация.

Алексей Петров имаше цялата власт в ДАНС и Станишевото правителство зад гърба си. Можеше да разкрие убийците ми, да разобличи поръчителите и днес да дефилира на бял кон като ген. Скобелев. Освен това никой не задава въпрос

какви задачи на прикритие срещу престъпността е изпълнявал Петров в НСС,

когато по закон НСС не се е занимавала с такава дейност, а е противодействала на чужди разузнавания? Нека се извадят докладите му за свършената от него работа, ако въобще има такива. Никой не пита също: на Румен Петков, обвиненият за престъпления Петров и обвинените за закононарушения т.нар. „братя” Галеви от Дупница, ли се крепи националната сигурност, та продължава циркът със секретността около онази среща на басейна „Спартак”? Ако наистина на тези три „кита” се крепи националната ни сигурност, по-добре да ни удари земетръс като в Хаити в комбинация с авария в АЕЦ – Козлодуй…

Интервю на Ива НИКОЛОВА

——————————————–
ПЛАМЕН НИКОЛОВ: ГЛАВАТА НА ОКТОПОДА Е ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ. ТОЙ ПОКРОВИТЕЛСТВА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ

Още преди изборите през 2009 г. в канцелариите на президента трескаво се обмисляха сценарии за провала на правителството на Бойко Борисов и обсебването на бъдещото управление на ГЕРБ.
Това твърди в интервю за новия брой на в. „ШОУ” Пламен Николов, парламентарен секретар на кабинета Виденов и бивш шеф в „Мултигруп”.

Той разказва как по поръчка на Първанов покойният вече Илия Божинов е бил принуждаван да отстъпи фирмата „Такси С-експрес” на Алексей Петров. Трактора обещал ако я вземе, да създаде от нея служба за проследяване и подслушване на БСП.

Смъртта на Божинов това лято настъпи в изключително удобен момент за Георги Първанов и Алексей Петров, обяснява Николов.

Той казва и как Никола Койчев, също внезапно починал по-късно, още през 1999 г. е знаел, че Първанов „ще бъде инсталиран за президент”.

Гоце е глава на Октопода и покровител на Алексей Петров, но и той си има кукловоди, твърди Николов.

Кои са те, както и други потресаващи разкрития – в новия брой на в. „ШОУ” – днес на пазара в София, а в сряда – в цяла България.

Източник: http://www.blitz.bg

One Comment »

  • Mariana said:

    “Г-н Сугарев, за съда или за държавното обвинение е провал пускането на Алексей Петров под домашен арест?

    – Провал е и за двете институции. За прокуратурата и следствието, които не сколасаха осем месеца не само да приключат работата си – но и дори да формулират еднозначно казуса на обвинението. И за съда – защото в рамките на осем дни две негови инстанции решиха по коренно противоположен начин въпроса трябва ли да бъде пуснат българският Октопод или не трябва. Склонен съм да мисля обаче, че в случая основната вина е на добродетелната дружина на господина Пенгезова. Най-малкото защото и на съда би трябвало да му е ясно какво цели този продължил месеци натиск на Алексий Петров. Целта не е просто да излезе от килията и да се погрижи за възпалените си сливици – съвсем не. Целта е да се откажат свидетелите, на чиито показания се базира обвинението – част от тях много добре знаят на какво е способен Трактора, когато вече може да разпореди това-онова на своите яки момчета.”

    http://frognews.bg/news_28040/E_Sugarev_S_Traktora_v_politikata_stavame/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.