Home » Избрано

След 2 седмици стартира политическият проект “Първанов”

2010.10.27 Няма коментари
Spread the love

Автор: Галя Горанова /Сега/

Политическият проект “Първанов”, маскиран като широко гражданско движение, ще бъде официално представен на обществеността след две седмици – на 11 ноември в НДК, научи “Сега”. От няколко седмици президентът подгрява за премиерата на проекта. При обиколките си из страната той не пропуска да отправи остри критики срещу ГЕРБ покрай скандала с имотите на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Новата гражданска формация ще включва личности и политически организации от най-широк спектър. В нея ще влизат дубльорите на ВМРО около пловдивския кмет Славчо Атанасов, левите земеделци от “Ал. Стамболийски” на Спас Панчев, земеделците на Стефан Личев, които се отцепиха от Мозеровата партия, ЕНП на Мария Капон, “Гергьовден”, политическо движение “Социалдемократи” на Николай Камов. В движението като индивидуални участници ще се влеят Стефан Данаилов, благоевградският кмет Костадин Паскалев, бившият външен министър Ивайло Калфин, президентският съветник Андрей Бунджулов, бившият евроминистър Меглена Плугчиева, журналистът Велислава Дърева. Към проекта “Първанов” ще бъдат приобщени и университетски преподаватели от т.нар. професорска партия на Димитър Томов. От НДСВ също са запознати с идеята за гражданското движение, но няма да участват, а ще останат в ролята на странични наблюдатели, обясни председателят на партията Христина Христова пред “Сега”. Лидерът на “Гергьовден” Петър Стоянович отрече да са водени преговори за участие в проекта “Първанов” и напомни, че според принципите на партията му няма срамни преговори и забранени коалиции.

Гражданското движение на Първанов се определя като “коалиция на духа” с амбицията да се превърне в единствена алтернатива на сегашната власт. За предстоящите местни и президентски избори сборната формация възнамерява да заложи на независими кандидати.

Самият Първанов отказа вчера да коментира появата на новия политически субект. “Искате твърде много от мен, когато му дойде времето, ще коментирам”, бе лаконичният му отговор на журналистическите въпроси.

http://www.segabg.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.