Home » Избрано

Министър Цв.Цветанов: Изнудват с проститутки политици и магистрати

2010.10.27 Няма коментари
Spread the love

Четирима босове делят 60 млн. лв. от бизнеса с плът

Автор: Ив.Йончев /в-к„Монитор”/

Елитни проститутки са изнудвали с компромати известни наши политици, бизнесмени, прокурори и полицаи. Това стана ясно вчера от изказване на вътрешния министър Цветан Цветанов, който откри конференция за сексуалната експлоатация.
Източници на „Монитор” разкриха, че компаньонките, които били изпращани на влиятелни мъже, са събирали информация за бизнеса, срещите и обкръжението на клиентите си, след което докладвали наученото на своите сводници. Повечето от бизнесмените обичали да се хвалят какви връзки имат и кого познават, за да впечатлят момичетата. Тази информация старателно се записвала и по-късно се използвала като компромат.
За подобна схема „Монитор” съобщи в материал от 11 август, когато елитна проститутка, спечелила не един конкурс за красота, се съгласи да разговаря с екип на вестника.
Според изнесените вчера данни от вътрешния министър
у нас има 1326 момичета, предлагащи платена любов
и 263 публични дома. В същото време страната ни се нарежда на трето място в Европа по износ на проститутки след Румъния и Украйна. Анализите показват, че 6-7 момичета, работещи зад граница, докарват на своите сводници по 1 млн. евро годишно.
„Изградените канали за трафик на хора съвсем спокойно могат да се използват за прекарване на дрога и оръжие”, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов.
Проучване на неправителствената организация „Риск монитор” сочи, че в София има четири групировки контролиращи сексуслугите. Всяка от тях разполага със силови бригади, които са на разположение 24 часа в денонощието и наказват с чупене на крайници и други извращения всеки, дръзнал да се намеси в един от най-доходоносните бизнеси.
„Опитват се изцяло да монополизират пазара, тъй като печалбите са огромни. Само едно момиче на вечер изкарва около 1000 лева”, обясни Георги Петрунов от „Риск монитор”.
Според представителните данни на МВР в столицата работят 29 клуба (така се наричат на жаргон публичните домове-б.а). От проведените изследвания на неправителствената организация обаче става ясно, че само на територията на едно районно управление има 30 бардака, а общият им брои в столицата е между 80 и 150.
Годишно
четирите групировки заработват между 30 и 60 милиона лева
„Един от проблемите е, че в столичната полиция има двама полицаи, които разследват проституцията, а в районните е само по един. Трябва да имате предвид, че тези служители са изключително натоварени, защото разследват и други престъпления”, коментира Петрунов. Той обаче не съобщи официално кои са босовете на компаньонките.
Източници на „Монитор” от службите за сигурност описаха кои са хората на най-високо ниво в бизнеса с ласки. Един от тях носи прякора Турчина и доскоро е работил за двама известни братя от бившата групировка СИК. След проблемите им с правосъдието Турчина се отцепил и започнал да работи самостоятелно. Друг играч, отговарящ на малко име Иво, има силни позиции в един от големите работнически квартали на София. Третият бос допреди една година държеше най-много клубове в столицата. За него разследващите твърдят, че е бил монополист в бранша с елитни момичета. Той имал и модна агенция, чиито компаньонки били рекламирани по медиите. За последния играч се знае, че е влиятелен бизнесмен, който в последно време обаче е изгубил от позициите си.
Огромните печалби позволяват да се поддържат устойчиви групировки
които с лекота могат да се занимават и с други престъпления. Размерът на средствата обаче не изглежда толкова голям, особено сравнен с печалбите от проститутките зад граница, които според оценки на експерти, са около 1 милиард евро годишно”, се посочва в изготвения доклад.
С износ на момичета зад граница се е занимавала и групировка от бивши общински съветници по Черноморието.
„Когато идваше време за избори, тези хора показваха, че имат сериозни намерения и към политиката”, коментираха вчера участници в конференцията.

————————-

Момичетата с един месец отпуска

Един месец отпуск са получавали момичетата, които проституират лятото по Черноморието. От май до октомври труженичките обслужвали основно чужденци по курортите Слънчев бряг и Златни пясъци. Като им свърши лятната смяна, сутеньорите ги карали към Боровец, Банско и Пампорово, където прекарвали от октомври до март. Април бил месецът за отдих, в който можели да обърнат внимание на децата си.
При момичетата масовите проститутки от нисък клас, работещи в София, нямало подобен график. Те целогодишно били по клубовете или еротичните барове. За всеки бардак имало отговорник и негов заместник, които събирали сутрин парите и ги отчитали на посредници на по-високо ниво в йерархията. Шефът на посредниците вземал печалбата и я отчитал на дясната ръка на големия бос, твърдят разследващите.
За сигурността на бардака се грижели трима охранители. Самите кооперации, в които се намирали клубовете, били опасани с камери, които показвали дори минувачите по тротоара. Момичетата се транспортирали от малка таксиметрова компания, като всяка проститутка работела с определен шофьор, на който имала доверие, посочват в изследването си от „Риск монитор”.
При елитните проститутки от модните агенции организацията била по-различна. Най-добрите момичета, натоварени да събират компромати, понякога получавали инструкции лично от най-големия бос.

————————-

40% oт труженичките са от Северна България

Градовете от Северна България са се превърнали в центрове за набиране на проститутки. Проучването на „Риск монитор” показва, че 40% от труженичките в София идват от този край на държавата, 20% били от Южна България, а останалите били столичанки.
„Дойдохме в София двете със сестра ми, след като завършихме училище. Успехът ни не беше лош 5,25 имах аз, но работа не намирах. Купихме си вестник с обяви и видяхме, че търсят масажистки за салон. Обадихме се и ни поканиха на интервю, където си ни казаха истината за това какво ще работим. Имахме седмица да си помислим. В публичния дом на бул. „Скобелев”, където ни извикаха, най-много ни притесниха хлебарките. След като мислихме една седмица, през което време търсихме и друга работа, но не намерихме, най-накрая се съгласихме”, разказа пред „Монитор” 18-годишна проститутка от Монтана.
Според разследващите повечето от клубовете в София имали договорка да си обменят момичетата. Така например, ако даден клиент не си избере проститутка, сводникът го насочва към друг бардак.

Източник: http://www.monitor.bg

——————————-

Прокурор обяви, че партиите наемат проститутки за избори

Автор: Борис Митов /Сега/

В дните около изборите родните партии ангажирали много проститутки и техните сводници, за да участват организирано в изборния процес. Жриците на любовта са “изкарвани на улицата, за да изпълняват различни задачи”, обяви Васил Миков от Върховната касационна прокуратура на конференция на фондация “Риск Монитор” за сексуалната експлоатация и трафика на хора. Обвинителят обясни, че се натъкнал на тези данни, докато работел по делото срещу осъдените за организиране на престъпна група и трафик на хора общински съветници от Варна Веселин и Христо Данови.

“Това дело беше типичен пример за срастването на престъпността с властта, но за жалост не предизвика достатъчно коментари и анализи в публичното пространство”, коментира Миков. Той каза още, че в момента България и Румъния са единствените държави в ЕС, които продължават да преследват наказателно жриците на любовта, въпреки че те са най-честите жертви на трафик и сексуална експлоатация. “Действащата наказателноправна уредба за борба с проституцията не удовлетворява изискванията за гарантиране на демократичност и спазване на човешките права”, призна прокурорът.

Преди него вътрешният министър Цветан Цветанов също акцентира върху корупционните схеми, развити през последните 20 години, които успешно вкарвали в различни зависимости “много политици, полицаи и прокурори”. Според него България заема трето място по износ на момичета, предлагащи сексуслуги в Европа. “Едно момиче в страните от ЕС на месец генерира между 12 и 18 хил. евро. Около 6-7 момичета правят на година по около 1 млн. евро приходи”, пресметна МВР шефът. По думите му в момента в Европа има около 270 хил. жертви на трафик, а в целия свят – около 7-8 млн. Общите печалби в този “бранш” възлизали на около $3-4 млрд. годишно.

ОФИЦИАЛНО

Вътрешният министър изнесе и данни на МВР, според които т.г. у нас са регистрирани 1326 проститутки и 263 публични дома. “Разбира се, това са извадки, които не кореспондират с реалностите. Доказването на подобни проститутки и обхващането на техните сводници е доста сложен процес”, побърза да уточни Цветанов. По информация на подчинените му най-много жрици на любовта има в Бургас (152), Варна и Пловдив (по 146). София изостава в класацията (136), а в градове като Видин (20), Сливен (16) и Перник (2) най-старата професия явно е на изчезване. Тези данни сериозно противоречат с проучването, представено от Георги Петрунов от “Риск Монитор”. Според неофициалните данни на организацията само на територията на едно от деветте РПУ в София има над 30 публични дома с над 900 проститутки.

http://www.segabg.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.