Home » Избрано

Втори българин гладува пред Еврокомисията

2010.09.11 Няма коментари
Spread the love

Втори български гражданин прибягна до гладен протест пред централната на Европейската комисия в Брюксел, след като не успя да получи правосъдие в България.

По информация на БТА Росица Димитрова от София е започнала стачка пред един от изходите на сградата. Тя стои малък плакат, на който на английски пише: “Договорът /на Европейския съюз/ с България е договор с мафията, не с българския народ. Срам!”.

Димитрова обяснява, че не приема членството на България в ЕС, тъй като това никак не е променило българската съдебна система, че протестът й е основно срещу “проядената от корупция съдебна система в България”.

Преди 16 години моят и на баща ми бизнес беше съсипан и всички опити да получим правосъдие досега са неуспешни, тъй като мафиотите си плащат, разказва тя.

Преди да дойде в Брюксел, Димитрова гладувала 42 дена пред европейски представителства в Барселона. След като никой не й обърнал внимание, решила да се прехвърли в Брюксел.

В средата на юли българският ядрен физик Георги Котев обяви гладна стачка пред централата на ЕК, за да привлече вниманието на европейските институции към корупционна схема, при която ядреното горива в АЕЦ “Козлодуй” е подменяно с нелицензирано. След 4 дни той бе принуден да прекрати протеста си от белгийската полиция, тъй като нямал разрешение за него.

Кафене.нет

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.