Home » Избрано

Търгът за Кремиковци се провали

2010.09.13 Няма коментари
Spread the love

Търгът за производствените активи на “Кремиковци” се провали след като в 13 ч. изтече срокът за подаване на оферти от потенциални купувачи, каквито така и не се появиха, съобщи “Дневник”.

Синдикът на металургичния комбинат Цветан Банков официално обяви, че ще започне процедура по обявяване на втори търг веднага след като получи разрешение от Софийския градски съд.

По прогнози на Банков това може да стане най-рано през ноември при 20% по-ниска начална цена от сегашната. Днес активите бяха предложени за наддаване по пазарна оценка 565 млн. лв.

Според Банков след обявяването на комбината в несъстоятелност през май т.г. имало 40 огледа от потенциални купувачи. Това блили фирми от Индия, Китай, Великобритания.

Комбинатът има дългове в размер на близо 2 млрд лева. По-голямата част от производството му е спряна.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.