Home » Избрано

Из пресата в Европа

2010.09.14 Няма коментари
Spread the love

Онлайн-изданието на Билд помества днес статистика за броя на мигрантите в Лайпциг. Въпреки че българите не са най-многобройната група чужденци в града, те са едни от най-големите предприемачи. От 53 640 лайпцигски фирми и магазини 4148 принадлежат на чужденци. Най-голяма част са собственост на виетнамци (530), поляци (372) и австрийци (198). Българите се намират на четвърто място със 180 фирми и магазини.

Италия е еврочленката, в която са отчетени най-високи данъчни измами – през първите 6 месеца на 2010 година 50,5% от дохода на италианците не е бил обявен, съобщава сайтът cnrmedia.com. Това сочат данни от разследване на Асоциацията на италианските данъкоплатци. Сайтът информира още, че директно след Италия застава Румъния с 41,6%, а третото място е заемано от България с 38,3%. Най-малко данъчни измами има в Швеция, където необявените доходи са били 7,6%.

Русия заема първото място в Европа по площ на търговските обекти, пуснати в експлоатация, както и по площ на строящите се през първите 6 месеца на 2010, става ясно от доклад на компания Cushman & Wakefield. Информацията е цитирана от сайтовете 1rre.ru и realty.rbc.ru, които съобщават, че в лидерската тройка за новите търговски площи застават и България със 197 хиляди кв. м. и Турция със 185,9 хиляди кв. м.

От сайта на австрийската телевизия ОРФ и портала Krone.at научаваме, че австрийската компания ЕВН инвестира 50 милиона евро в изграждането на когенерационна централа за ефективно производство на електрическа и топлинна енергия в Пловдив. Днес е направена първата копка на площадката на съществуващия ТЕЦ Пловдив Север. Централата ще може да обслужва 40.000 клиенти в южната част на страната. Очаква се тя да влезе в експлоатация в края на 2011 година.

Румъния не е сред любимите дестинации на българинаBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Румъния не е сред любимите дестинации на българина

Украинският сайт minprom.ua излиза днес със заглавие „Българските власти не могат да продадат Кремиковци”. Вчера обявеният търг за продажба не се състоя поради липса на достатъчно предложения, информира пък агенция Bloomberg.

Порталът actmedia.eu помества данни за броя на чуждестранните туристи, посетили Румъния през първите 7 месеца на тази година. Най-висок е бил броят на туристите от страните-членки на Общността (61,2 на сто), като българите са представлявали 17 на сто от тях.

От испанския сайт elperiodicomediterraneo.com научаваме, че 30 на сто от хората, които се хранят в кухни за социално слаби в Испания са румънци, докато българите са само 1 процент. А почти всички спортни издания в Германия информират, че Павел Дочев става треньор на Зандхаузен от трета Бундеслига.

Обобщение по публикации в медиите/МИ/ДПВ
www.dw-world.de

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.