Home » Избрано

Опашките за паспорти тепърва предстоят

2010.08.23 Няма коментари
Spread the love

Вероятно опашките за изработване на лични документи тепърва предстоят, заяви комисар Христо Терзийски – заместник-началник на Столичната дирекция на вътрешните работи пред БНР, цитиран от Медиапул.

Той каза това по повод ситуацията с издаването на нови документи за самоличност.

Той се позова на статистиката от преди десет години при предишната масова подмяна на документите. Цифрите показват, че през 2000-та година най-много лични документи са издадени през месеците септември, октомври и ноември.

В момента няма напрежение по опашките за паспорти в столицата, с изключение на 6-то районно управление на МВР, където има повече хора.

Заради очаквания бум на опашки от 1 септември гишетата за подмяна на документи ще работят с удължено време – до 21 часа. От 23 август лични документи и шофьорски книжки в София се издават с удължено работно време – от 6 часа сутринта до 17.30 ч.

В края на миналата седмицата от фирмата изпълнител “Сименс” потвърдиха официално проблемите, свързани с липсата на бланки за международни паспорти, и обещаха доставките им да влязат в ритъм през тази седмица.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.