Home » Авторски страници

Премиера в България на романа „Да намериш себе си” от Добри Карабонев

2010.07.14 Няма коментари
Spread the love

В София се състоя премиерата на романа „Да намериш себе си” от известния в цяло Чикаго и много по-далече, Добри Карабонев.  Авторът, за съжаление, не е успял да присъства на радостното събитие, но тук ви предлагаме отзивите за книгата, която скоро ще може да бъде купувана и в Чикаго. На автора пожелаваме здраве и още творчески успехи!

“Да намериш себе си”, на Добри Карабонев, предлага богата палитра от мъчения и издевателства над личноста в името на една едничка цел – нейното ограбване. Не ,тук няма жестоки сцени, жертвите са типично кротки и наивни. Но има много, много болезнени картини, родени от тази менте демокрация, в която са ни залюляли. Дълго се лъжехме, че все ще дойде краят на прехода, на безумията в името на капитала.Днес, май разбираме, остана малко.Когато двадесетгодишната ни мъка, навърши четвърт век, може би ще осъзнаем най-сетне, че това не са временните уродства на смяната, а ЖИВОТЪТ който са ни отредили под слънцето!?
Тази контастация липсва в романа на Карабонев. Той е оптимистичен и вярва в справедливото възмездие. Аз не, а вие?
Вече двайсет години, така и не разбрахме кой ги прави тези пъклени планове за ерзац живота ни? Стои в нас единствено горчилката от грабежите, от разбитите ни съдби. Влязохме безропотно във всички схеми на присвояване – да посегнат на колата ти, на жилището ти, на живота ти. Колко му е, стига да може да се осребри…..Под маската “учим се на демокрация” едни ненаграбили се, непрекъснато приватизират собственоста ни. Те напъхаха и държавата в джобовете си и дотам, сценарият на промяната свършва.!
“Странна държава, която не може или не иска да защити собствените си граждани” – казва Богомил, един от главните герой в този роман.

проф. Йордан Детев  – Международна фондация за българско наследство

—————————————–

Романът „Да намериш себе си”е уникален по своя творчески замисъл и сюжет.Съвсем основателно той може да бъде наречен ,”Роман на българските имигранти’, не само в Чикаго, а навсякъде по света.


Стефка Христозова – Главен редактор на вестник „ БЪЛГАРИЯ’

Корицата на романа

dobri02

Професор Детев и Емил Антонов отговаряха на въпросите на читателите по време на премиерата, състояла се в столичната библиотека.
dobri01

Младите дизайнери
dobri03

Авторът
Dobri2010

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.