Home » Избрано

Гугъл: Онлайн видеото е повратната точка за рекламодателите

2010.06.26 Няма коментари
Spread the love

Онлайн видеото е повратната точка за рекламодателите.

Това каза на публиката в Кан по време на рекламния фестивал Лайънс Интернешънъл вицепрезидентът на “Гугъл” Енрике де Кастро, цитиран от онлайн изданието еТimes.bg.

Според Кастро, който отговаря за сайта за видеосподеляне YouTube, онлайн видеото бързо се изравнява с телевизията.

Средният европеец вече гледа 26 часа телевизия на седмица, от които около 18 часа онлайн. Онлайн видеото става основен канал, каза де Кастро.

“Популярното съдържание е достъпно там, където се намира и самата публика. Онлайн телевизията ще стане реалност и това драстично ще промени рекламната индустрия завинаги. Рекламата ще стане интерактивна и ще се доставя на отделните телевизори в зависимост от потребителя”, смята Кастро.

Той допълни, че приложения като Google TV ще помогнат за сближаването на телевизията и интернет.

Може да се гледа филм и да се търси информация за участниците в него по едно и също време и на един и същи екран, каза той.

“Всеки средностатистически човек ще има достъп до телевизия онлайн. Пространството на дисплея ще се увеличи от индустрия за 20 млрд. долара до индустрия за 200 млрд.”

Де Кастро се позова на резултатите от последните онлайн видеа на бебетата на “Евиан”, с които се наблюдава увеличение с 30% на спонтанното одобрение към бранда.

“Сближаването на онлайн видео и телевизията ще се превърне в мощен инструмент за рекламодатели и агенции.

Вместо спотовете по телевизията, които понякога са просто изхарчени пари брандовете могат да елиминират тези загуби. Творчеството и интеракцията увеличават запомнянето на марката с 63%”, казва той.

“Всеки средностатистически скоро ще бъде в социалните мрежи, така че хората ще могат да разговарят и да гледат телевизия в едно и също време на едно и също устройство.

Брандовете трябва да бъдат готови да се възползват от това. Тази реалност ще бъде факт през следващите три години”, добави той.
Източник:

eТimes.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.