Home » Избрано

СЪЗДАВАТ ЛЕКАРСТВО ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ ДО 2012Г.?

2010.05.13 Няма коментари
Spread the love

Учените се надяват до 2012 година да разработят лекарство против стареенето, пише Doctoronline.bg
Гените са сред най-важните фактори за качеството и продължителността на живота. Познаването на генетичните фактори за дълголетие освен, че ще удължи живота, може да го направи по-динамичен в напреднала възраст.
„Елексирът на младостта е мечта, която заради напредъка на технологиите, може да се превърне в реалност много скоро“, заявява Джереми Лоурънс, автор на статията, публикувана в британския ежедневник „Индипендънт“. Според учените тестването на новото лекарство, което ще ни позволи да живеем до 100 години, ще започне през 2012 г.
„Ако се справим с някои болести на старостта, можем да вярваме, че биологичните видове ще живеят един век“, обясняват експертите. Дългият живот има връзка с някои гени, които отлагат развитието на болести като Алцхаймер и сърдечно-съдови заболявания. За да предотвратите процеса на стареенето просто ще трябва да приемате по едно хапче дневно.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.