Home » Избрано

ДНК тест – вече по аптеките срещу 29 лева

2010.05.13 Няма коментари
Spread the love

ДНК тест комплекти за определяне на бащинство и кръвно родство за 29 лева ще се предлагат в аптеките на София и Варна от 10 май.

Цялото изследване до получаване на резултатите обаче струва 338 евро, като цената на ДНК комплекта се приспада от тази сума.

Тестовете ще се продават свободно без рецепта.

Всеки от тях съдържа четчици за всяко от изследваните лица, подробни указания, формуляр за поръчка и самоадресиран плик.

Пълната процедура следва така: вземане на проба, попълване на формуляр, изпращане в офиса на фирмата разпространител и получаване на резултат в рамките на 21 работни дни.

Тя е описана подробно и на сайта на фирмата „Хелт Превент БГ“, която притежава правата за България и Балканите на две от най-големите лаборатории в света.

Точността на избрания тест, който може да се поръча и онлайн, варира от 99.99 до 99.999996%.

Според главния мениджър на компанията Катя Трайкова подобна прецизност не е по силите на никоя българска лаборатория.

„Идеята да пуснем свободно в аптечната мрежа тези комплекти е породена от големия брой тестове, направени чрез интернет заявка през последните три години.

При това изследване с тази точност струва значително по-малко от предлаганите на българския пазар ДНК тестове“, твърди Трайкова.

Решението комплектът да бъде пуснат в аптечната мрежа е продиктуван и от факта, че много потенциални клиенти не ползват или не вярват на прочетеното в интернет.

Сега те имат възможност да извършат теста и да получат резултатите от него при пълна дискретност.

Източник: Хелт Превент БГ

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.