2024-06-14

4 thoughts on “Възкресение Христово в Чикаго (видео)

 1. Български Велигден в Флорида !Пасхална радост за българите от Орландо, Флорида, САЩ
  04 април 2010 14:54, Митрополия на САЩ, Канада и Австралия
  Пасхална радост за българите от Орландо, Флорида

  Истинска пасхална радост изпитахме ние, българите от църковната община „Св. Георги” в Орландо, Флорида, след като получихме благословението на Негово Високопреосвещенство на САЩ, Канада и Австралия митрополит Йосиф, откликвайки на нашата молба, да бъдем в молитвено общение на най-великия празник – Възкресение Христово.

  Като истински баща на християнското ни семейство, обгрижвайки своята епархия далеч от родината, митрополит Йосиф ни удостои с необходимото внимание и нашeто съкровено желание да имаме богослужение на български език за Възкресение Христово бе осъществено. С благословението на нашия архиерей църковната ни община бе посетена от Негово високоблаговейство протойерей Божидар Димов.

  Като каноничен свещеник на Българската православна църква той прие това послушание с голяма радост и, въпреки хилядите километри, дойде във Флорида от Чикаго, където живее, за да ни направи съпричастни, чрез тайнството на православното богослужение, на последните страдалчески дни и Възкресението на нашия Спасител Господ Иисус Христос.

  В сръбската православна църква „Света Петка” съслужението на протойерей Божидар Димов и отец Любиша накара богомолците от двете православни общини да се слеят и с един глас, и с едно сърце и душа да възпяват светлото Възкресение на нашия Господ Иисус Христос.

  Умилно и синовно затрепериха нашите сърца, чувайки богослужбата на нашия роден български език.

  Молитвено изпълнени, отново с крепка вяра, надежда и любов ние отправихме своята молитва към Възкръсналия Христос да се увенчае с успех едничката желана от нас цел – да си имаме собствен дом за молитва – български православен храм в Орландо, Флорида, за което набираме средства.

  Благодарим на Негово Високопреосвещенство митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф за неговите отечески грижи за нас! Благодарим и на отец Божидар и отец Любиша за това, че не оставиха едно крехко новосъздадено папство, без да го направят съпричастно с Пасхалната радост на целия православен свят.

  Христос воскресе, братя и сестри православни християни от скъпата ни родина България!
  Църковното Настоятелство на Българската църковна община, Орландо, Флорида, САЩ
  Снимки
  Пасхална радост за българите от Орландо, ФлоридаПасхална радост за българите от Орландо, ФлоридаПасхална радост за българите от Орландо, ФлоридаПасхална радост за българите от Орландо, Флорида
  « предишна новинаследваща новина »
  ГАЛЕРИЯ СНИМКИ

  Повече може да научите от http://www.bg-patriarshia.bg/

 2. Български Великден в Ървайн,Калифорния!..

  Bulgarian kids celebrating Orthodox Easter are having an egg hunt.

 3. МЕЖДУНАРОДНА АКАДЕМИЯ ПО БЪЛГАРОЗНАНИЕ, ИНОВАЦИИ И КУЛТУРА

  БЪЛГАРСКА АГРАРНО-ИНДУСТРИАЛНА КАМАРА

  На Всички Българи,
  Христос Възкресе ! Наистина възкресе!

  От името на Управителните съвети
  на нашите организации
  пожелаваме весело прекарване
  на великденските празници.

  Щастливи мигове,
  с червен борджук,
  верни приятели,
  близки и познати.

  4 Април 2010 г.
  София

  Гл. секретар ООБ Дочо Шипковенски
  Секретар координатор на структурите на ООБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *