Home » Избрано

Невероятно! Премиерът опроверга шегаджийски блог, МВнР пита Папандреу

2010.04.18 Няма коментари
Spread the love

Автор: Георги Николов /Е-вестник/

Майтапчийски блог на неизвестен софиянец беше опроверган лично от премиера Борисов и Външно министерство. Измислена новина за изречени обидни за българите неща от гръцкия премиер Папандреу беше цитирана от различни български медии. По-късно агенции я съобщиха като изчетена по гръцко радио. Най-вероятно гръцки медии са я цитирали, преведена от български. В шоуто на Иван и Андрей журналистката Соня Колтуклиева възмутено запита – как може никой в България още да не е реагирал на това изказване на гръцкия премиер? Премиерът Борисов реагира, а Външно министерство официално запитало кабинета на Папандреу, откъдето отрекли гръцкият премиер да е казвал такова нещо.
Всъщност информацията от блога neverojatno.wordpress.com – “Истината такава, каквато можеше да бъде!?” звучи изключително автентично и впечатлява с логиката си като политическо изказване.

Ето целия текст:

“Гръцкият премиер предупреди своите сънародници, че ако не са съгласни с антикризисните мерки на правителството ги чака съдбата на България:
„Нима – каза той – вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима – обърна се той към пенсионерите – вие искате да получавате пенсии от по 50–100 евро вместо сегашните 600-700 ? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате да живеете като в лунно бунище – защото точно на това прилича България с нейните дупки и боклуци, разхвърляни навсякъде – от претендиращите за по-висока интелигентност българи? Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате? Аз знам, че ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти. Затова и сега съм убеден, че в този труден момент ще застанем един до друг, ще прежалим трийсетте процента от допълнителните възнаграждения, които получаваме и след няколко години, ще можем отново да се наредим сред страните с най-добър жизнен стандарт, докато българите ще си останат на положението в което са и сега. Защото нашата нация е изградена на основите на православната вяра и християнските добродетели, а българите са учени атеисти, сменящи на всеки четири години политическото си верую. Но намират ли там там спасение? Нека да се стегнем и да не позволим нашата младеж да напусне страната, така както българите напускат своята? И ще видите, че след 50 години, ние все още ще сме тука, а за българите ще се носят само легенди. Аз много се смях, когато разбрах, че управляващите в България плашат народа си, че щели да стигнат до нашето положение ако не вземат мерки! Та те нашето ниво могат само да го сънуват! Жалко за българите, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено! Но това си е техен проблем. Нека ние да решим нашите, пък те да се утешават, че не са ни стигнали.“
Кое е по-страшно – „Гръцката криза“ или „Българската стабилност“?

———————————–
Най-отгоре на страницата на блога пише: “Истината такава, каквато можеше да бъде!? (Или частна теория на НЕвероятностите!)”. Вдясно на страницата е написано следното: “Всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността. Съвпадението с реални събития, свързани с действително съществуващи субекти и обекти, носещи същите имена както героите в изложените писмени текстове е случайно и неволно. Всеки читател и посетител на тази страница приема безусловно гореизложеното.

Източник: e-vestnik.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.