Home » Авторски страници

„ЗАЕДНО НА ОСМИ МАРТ“ – ПАРТИТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЖЕНИ В ЧИКАГО

2010.03.09 Няма коментари
Spread the love

ФЕСТ С МНОГО ДАМИ, ИСКРЕНОСТ И ЗАБАВА

Около 100 жени – празнично красиви, приповдигнати и искрени. 25 дечица – мънички и по-големи – в пъстри носии във весел танц и на хорото с майките и бабите си. Мило стихотворение за мама, казано смело на микрофона от малката Йоанна. Трогателна поема за женския огън и сила, прочетено с патос от Росица Дамянова. Викторина „Въпроси за жената“ с награди – от автентична картина през Троянска керамика до козметични продукти. Храна? Колкото искаш – подарена с кавалерство за българските жени от магазини и ресторанти тук. Смях? Още повече. Музиката, добре подбрана от DJ-Гриша. Хорá, танци, приятелско бъбрене… Празник! Осми март!

Българо-американският център за културно наследство–Чикаго направи партито. С ресурсите и ентусиазма на шепа жени, решени да създадат празничност на десетки повече. С отклика, присъствието и моралната подкрепа на тези които дойдоха и се веселиха. С невероятната щедрост на българските мъже (и тук-там жени) собственици на ресторанти и магазини. С жеста на дарители, които осигуриха наградите за викторината. С отзивчивостта на всички, които подреждаха маси, упътваха на входа, закачаха палта, чистиха след купона…Накратко с добрите намерения на много жени (и мъже),  Българо-американският център за културно наследство-Чикаго, затвърди традицията за весел и щедър Осми март за всички български жени тук. Догодина, си казахме всички на тръгване, ще бъдем в по-голяма зала…

Благодарност от сърце! За блюдата с луканки и сирена, кебапчета и щопска салата, картофки и зеленчуци, палачинки, баклави, торти и какво ли не. За виното, българските сокове и нектари. За красотата на жеста. Благодарността ни е към: Магазин „Младост“ в лицето на Жоро и Бистра Узунови, ресторант „Attitude” в лицето на Вили Бончева, ресторант „Авангард“, ресторант „Мираж“, ресторант „Механата“, ресторант „България“, гостилница „Вкусен свят“, магазин „София“, Lewanowsi Wino.pl.

Благодарим за наградите за забавната викторина, осигурени от: Магазин „Младост“, картината на Кина Бъговска, Пицария„Sarpino’s”и Цветан Йончев, Стайка Должева, Здравка Бонева, Васи Попова, Дани Савова, Леонид Левин.

Благодарност към Детски ансамбъл „Хорце“ към Училище „Джон Атанасов“ с ръководител Константин Маринов.

Благодарност към всички дами които дойдоха!

До следващия Осми март!

Надя Едрева – PR

Българо-американският център за културно наследство-Чикаго

8march1

DSC05675

DSC05723

DSC05753

DSC05654

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.