Home » Избрано

Лаура Чуканов: Щастлива съм, когато помагам на моята родина

2010.03.10 Един коментар
Spread the love

Миналата седмица в Солт Лейк Сити (Юта, САЩ) неправителствената организация One Heart Bulgaria организира благотворителен концерт.


Месеци преди събитието в помощ на българските домове за сираци Лаура Чуканов, Мис Юта ‘2009, участваше в популяризирането на благородната инициатива. Лаура беше и водещ на концерта. Това е причината да я потърсим за интервю след еуфорията от събитието:

Концертът пожъна огромен успех. Голяма част от публиката вече имаше установена връзка с България – чрез далечни и не много далечни роднини, дошли от Балканите или чрез приятели-българи. Други дойдоха, за да научат нещо повече за мистичната България и нейните деца – разказа Лаура пред Dnes.bg.

„Моята задача беше да водя тържеството, да представям гостите, да разкажа за себе си и за родината ми, да давам информация.

Гости на концерта бяха музикантите Critter, Mindy Gledhill, Sam Payne и Peter Breinholt.

Sam и Mindy споделиха впечатленията си от миналогодишното им пътуване до България. Много трогателно разказаха за срещите им с деца от домовете за сираци, за радостта, която са подарили и получили с изнесените концерти в домовете“ – сподели Мис Юта 2009.

„С мои български приятели от Солт Лейк Сити бяхме направили 100 мартенички, които също се продадоха в помощ на българските деца без семейства.

Към края на концерта бяха показани снимки от българските домове за сираци. Нямаше човек в залата, който да не се просълзи. Естественото желание на американците да помагат на изпаднали в беда като вълна заля залата. Хората искаха да разберат как и с какво могат да променят живота на българските сираци“ – разказва Лаура.

А кой стои зад една толкова благородна идея?

„Организацията “One Heart Bulgaria” е основана от една невероятно всеотдайна жена – Дебора Гарднър.

Цялата й дейност е насочена към изпълнение на обикновена и огромна мечта – да направи света по-щастлив. Аз съм много благодарна на Дебора за труда й, за желанието й да подобри живота на българските сираци.

Щастлива съм да бъда част от тази мисия. Смятам, че лично аз съм била облагодетелствана с възможности и късмет в живота си. Вярвам, че е мое морално задължение да помагам според силите си на хората от моята родина.

Надявам се отново да мога да посетя България в най-скоро време и да отделя повече време за домовете за сираци“ – споделя Лаура.

1larka

2larka

3larka

4larka

One Comment »

  • gfsj said:

    Well done, Laura!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.