2024-04-18

1 thought on “Думи, продиктувани от болка и тревога

  1. До интелигентите, написали и/или подписали „Думи(те), продиктувани от болка и тревога”
    (в-к „Дума” бр.57/10 март 2010 г.)

    Да, България вече почти 70 години се нуждае от събуждане на съвестта си, приспана твърде успешно в резултат от избиването на цвета на нейния интелектуален елит чрез т.нар. „Народен съд” и последвалото половинвековно мракобесие. Повече от половинстолетното комоцио може да се сравни единствено с онова, което княз Борис Първи й причини, като изби прабългарския елит в своя нескопосан опит за насилствено налагане на християнството по нашите земи (затова българското християнство и до ден-днешен е полу-езическо християнство или полу-християнско езичество).

    Да, България има крещяща нужда от автентична лява партия (както и от истинска дясна, но не на крадци и разбойници като „левите”). Но тази партия в никакъв случай не може да бъде нелегалната (в смисъл на юридически несъществуваща) БСП. Въпросната групировка представлява ядро от съзаклятници, успешно ограбили (и продължаващи да грабят) българското национално богатство, около което гравитират неколкостотин хиляди заблудени простодушни лековерници, повярвали в митологемата на комунистическата утопия.

    Онова, което авторите на откритото писмо наричат „Българска социалистическа партия” („БСП”) не е нито партия, а още по-малко – социалистическа. Може ли да бъде лява и социалистическа групировката, която провежда дясна икономическа политика и социален геноцид , и има за ръководни интересите на ядро от крадци на спечеленото с кръвта и потта на няколко поколения българи?!

    Всъщност, така наричаният „преврат” от 10 ноември 1989 г. беше апотеоз на дълго подготвяната конвергенция на „социалистическия елит” в „капиталистически елит”, с което се развързаха ръцете на комунистическата върхушка (и то на най-продажната и безскрупулната й част) за кражби, грабежи и тотален геноцид над собствения народ.

    А че БСП (както и предшественицата й БКП) не е партия, ясно можете да разчетете в прецизните от юридическа (и човешка!) гледна точка послания, които проф. Янко Н. Янков-Вельовски вече две десетилетия отправя към оглушелата, ослепелата, онемелата и оскотела, тотално корумпирана българска съвест:

    НЯМА ТАКАВА ПАРТИЯ!
    (Забележка: Под заглавията на темите са линковете към отделните публикации)

    Няма такава партия!
    http://iankov.blogspot.com/2007/08/blog-post_09.html

    Справедливостта възтържествува! Но я обжалват…
    http://iankov.blogspot.com/2007/08/blog-post_1610.html

    Агенти на ДС отменят справедливостта
    http://iankov.blogspot.com/2007/08/blog-post_358.html

    Агенти на ДС доунищожиха справедливостта
    http://iankov.blogspot.com/2007/08/blog-post_10.html

    БСП?!
    http://iankov.blogspot.com/2007/08/blog-post_31.html

    Няма такава партия! (2)
    http://iankov.blogspot.com/2009/08/2.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *